Volwassen zwemles

13-07-2020
 

Ik ben al wat ouder, maar nooit oud genoeg om te leren zwemmen.

Als ik mijn A-diploma heb gehaald, dan beheers ik de vaardigheden voor een zwembad zonder attracties. Als ik mijn B-diploma heb gehaald, dan beheers ik de vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater) glijbaan, een golfslagbassin of een stroomversnelling. Als ik mijn C-diploma heb gehaald, dan beheers ik vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of een grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). 

Zwemles voor volwassenen

Zwemles voor volwassenen is de veiligste manier om (weer) te leren zwemmen. Sommige mensen hebben nog geen ervaring met zwemmen en zullen eerst alle vaardigheden moeten leren, terwijl anderen een tijd niet hebben gezwommen en weer zwemvaardig en zwemveilig willen worden.
 
Tijdens een zwemles voor volwassenen krijg je les van een ervaren en gediplomeerde zweminstructeur. De zwemles telt maximaal 12 deelnemers per instructeur en wordt bijna altijd uitgevoerd in water waar je gewoon kunt gaan staan. Gaandeweg zul je steeds meer richting het diepe bad komen en komt het eerste zwemdiploma steeds meer in zicht.
 
Van de zweminstructeur krijgt je gedurende het zwemtraject, de juiste handvatten om op een correcte manier de zwemslagen uit te voeren. Je leert in eerste instantie drijven en de borst- en rugcrawl; waarna je verder gaat met het aanleren van de school- en rugslag. Daarnaast leer je ook nog eens extra basisvaardigheden zoals: te water gaan (springen of duiken), onder water zwemmen, draaien en survival. Met al deze vaardigheden zul je zeer zwemveilig worden en gaan genieten van een levenlang zwemmen.
 
Heb je al ervaring met zwemmen, dan moet je dit aangeven bij de zweminstructeur. Je wordt dan op je zwemvaardigheid getest en in het juiste zwemniveau geplaatst. Je hoeft dus niet helemaal vooraan te beginnen en krijgt de oefenstof die het beste bij jou past. Zo komen de oude zwemvaardigheden snel weer terug.

Tarieven 

Inschrijvingskosten 35,00
Diplomakosten 25,00
Zwem ABC (per maand) 42,50
Losse zwemles (45 minuten) 9,80

Tijden

Dagen Tijden Doelgroep
Donderdag 19:00-19:45u Beginners
Donderdag 19:45-20:00u Gevorderden

Belangrijke weetjes

  • Volwassen zwemles is voor mensen vanaf 16 jaar;
  • De zwemles wordt gegeven in het doelgroepenbad;
  • De zwemles duurt 45 minuten;
  • Als vuistregel kun je nemen dat je ongeveer een jaar bezig bent om je eerste zwemdiploma te halen. Dit is in sterke mate afhankelijk van je beginniveau, je angst voor water en je algemene motorische vaardigheden;
  • Heb je in het verleden al leren zwemmen? Je zwemvaardigheden terug krijgen gaat meestal vrij snel en door een aantal zwemlessen te nemen, kun je dit op een veilige manier doen.
Onder voorbehoud van Coronaregels starten we op 26 nov. a.s. met Volwassenzwemles. Aanmelden kan altijd met daarbij de vermelding van je huidige zwemniveau. Je krijgt na aanmelding vanzelf een bericht van ons.
 

Vragen?

Mail gerust naar zwemmen@sportiefcapelle.nl