zwembad

Nieuw Capels sportcomplex Aquapelle

Capelle aan den IJssel beschikt over een nieuw sportcomplex! Met de bouw is begin dit jaar begonnen. Op 17 oktober 2019 vierden De Vries en Verburg Bouw en de gemeente het hoogste punt. En op 19 juni 2020 is de sleutel overgedragen naar Sportief Capelle. Sportief Capelle mag deze nieuwe sportlocatie exploiteren, beheren en onderhouden. We kijken uit naar deze nieuwe uitdaging en zijn trots op de het gegeven vertrouwen door de gemeente Capelle aan den IJssel. Vanaf 1 september as. zullen wij de deuren openen voor bezoekers. Klik hier voor nieuws over het sportcomplex
 

Enorme sporthal

De sporthal kan door middel van 4 vouwwanden worden opgedeeld in 4 grote sportzalen. Het zwembad heeft een doelgroepenbad met een bassin van 15 bij 10 meter en een diepte van 2 meter. Ook is er een wedstrijdbad met een bassin van 25 bij 16 meter, met 6 banen dat 2,5 meter diep is. Beide baden zijn voorzien van een beweegbare bodem en uitgerust met materialen t.b.v. diverse watersporten.
 

Toeschouwers

Zowel de sporthal als het zwembad hebben een tribune die plaats biedt aan maar liefst 200 toeschouwers. De horecagelegenheid bevindt zich tussen de sporthal en het zwembad en biedt zicht op beide delen van de accommodatie. In het pand wordt niet met contant geld gewerkt, alles werkt cashless. Ook het kantoor van Sportief Capelle is verhuisd naar het nieuwe gebouw. 
 

Duurzaam

Buiten de accommodatie is er een grote fietsenstalling en voldoende parkeergelegenheid voor alle gebruikers. In lijn met de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid van de gemeente zijn de installaties volledig elektrisch uitgevoerd en is het gebouw voorzien van zonnepanelen en zonneboilers. Het gebouw heeft geen gasaansluiting. 
 

Zwemmen met een beperking

Ook als je minder goed ter been bent of rolstoelgebonden bent, kun je het gebouw op gepaste wijze binnen komen. Op de begane grond, links van de grote toegangstrap, is ook een toegangsdeur. Hier kun je aanbellen en wordt er voor je open gedaan. Je kunt daar de lift nemen naar de eerste etage. In het zwembad is een tillift en een luie trap aanwezig om het water in te komen.
Naast de reguliere activiteiten hebben wij ook het voornemen om activiteiten aan te gaan bieden welke specifiek gericht zijn op mensen met een beperking. Bij ontwikkelingen berichten we hierover op de website. Als je wensen of ideeën hebt dan horen wij het graag! Mail naar zwemmen@sportiefcapelle.nl 
 

Programmering

Er wordt door ons hard gewerkt aan de programmering. Op deze site zal deze stapsgewijs bekend worden gemaakt. Wat nog niet online staat op deze site is dus nog niet bekend.
 
Wil je gebruik gaan maken van de nieuwe sporthal of het nieuwe zwembad of heb je vragen over de nieuwe sportlocatie? Je kunt altijd even contact met ons opnemen. Voor zwemmen en zwemlessen kan dat via zwemmen@sportiefcapelle.nl. En voor andere vragen via info@sportiefcapelle.nl  
 

Wil je je zwemmoment vastleggen? Klik dan hieronder!
 

Beweeg-feestweek in sportcomplex Aquapelle

 
Sportcomplex Aquapelle is geopend! Dit gaan we natuurlijk feestelijk vieren! Van zaterdag 17 tot en met vrijdag 23 oktober, zijn er allerlei leuke activiteiten, voor jong en oud. Oftewel een ‘beweegfeestweek’ in de herfstvakantie.
 

Tof programma

Hier vinden jullie het programma van de feestweek, een week vol met sport, spel en beweegactiviteiten. We presenteren dit vol trots omdat het gelukt is om samen met Capelse verenigingen en sport- en beweegaanbieders een geweldig gevarieerd programma samen te stellen in ons nieuwe sportcomplex.
 
Er zit ook een dubbel feestelijk tintje aan deze week. Wij, Sportief Capelle, de beheerder van het sportcomplex, bestaan dit jaar namelijk 10 jaar! Ook daarom wilden we grootst uitpakken. 
 
Helaas kunnen we door de coronamaatregelen geen publieksactiviteiten organiseren, publiek is nu immers niet toegestaan. De activiteiten zijn dus bedoeld om actief mee te doen. Denk aan de toffe zwem4daagse met ACZ, de dansworkshops met Dansschool On the Move, de panna knockout, ouder en kind zwemmen, Club Goud in het zwembad, Sport en Fundorp, discozwemmen en een triathlon. Klinkt dat niet cool?!
 

Voor iedereen

Voor iedereen is er iets te doen in deze week. Kinderen, volwassenen, sporters en niet-sporters uit Capelle aan den IJssel en omstreken zijn van harte welkom! Het belooft een super leuke week te worden. Er is begeleiding en toezicht bij de activiteiten. Ook vindt er een expositie plaats van de Historische Vereniging Capelle, met aansprekende beelden uit het Capelse verleden.
 

Corona-regels en aanmelden

Uiteraard houden we ons allemaal aan de regels die gelden omtrent corona. Vanwege corona en de maximale bezetting is het belangrijk dat je je online aanmeldt voor activiteiten. Hoe dat kan, lees je onderaan dit artikel, maar let op....
 
Kijk ook voor je van huis vertrekt altijd even op onze site voor de actuele status! In deze tijd kan er op het laatste moment een aanpassing in het programma moet worden aangebracht.
 
Volg ons ook online op Facebook @sportcomplexAquapelle voor updates en meer informatie.
 
Hierbij tot slot een bedankje aan alle verenigingen, sportaanbieders en vrijwilligers die zich hebben ingezet of gaan inzetten om alle activiteiten mogelijk te maken. 
 
Aquapelle is meer dan je denkt!
 

Online aanmelden activiteiten

Banenzwemmen, Recreatiezwemmen, Ouder en kind zwemmen via deze link
Zwemvierdaagse: via deze link = VOL!
Inlooptraining badminton: deze activiteit gaat niet door
Pannaknockout: inschrijven via info@sportiefcapelle.nl
Dansworkshops: inschrijven via info@sportiefcapelle.nl
Freerunning: inschrijven via info@sportiefcapelle.nl
Triathlon zwemmen (onderdeel programma Sportieve Herfst): via deze link.
Club Goud = VOL!
Sport & fun dorp: ticketverkoop 
Synchroonzwemmen clinic inschrijven via info@sportiefcapelle.nl