zwembad

Nieuw Capels sportcomplex Aquapelle

Capelle aan den IJssel beschikt over een nieuw sportcomplex! Met de bouw is begin dit jaar begonnen. Op 17 oktober 2019 vierden De Vries en Verburg Bouw en de gemeente het hoogste punt. En op 19 juni 2020 is de sleutel overgedragen naar Sportief Capelle. Sportief Capelle mag deze nieuwe sportlocatie exploiteren, beheren en onderhouden. We kijken uit naar deze nieuwe uitdaging en zijn trots op de het gegeven vertrouwen door de gemeente Capelle aan den IJssel. Vanaf 1 september as. zullen wij de deuren openen voor bezoekers. Klik hier voor nieuws over het sportcomplex
 

Enorme sporthal

De sporthal kan door middel van 4 vouwwanden worden opgedeeld in 4 grote sportzalen. Het zwembad heeft een doelgroepenbad met een bassin van 15 bij 10 meter en een diepte van 2 meter. Ook is er een wedstrijdbad met een bassin van 25 bij 16 meter, met 6 banen dat 2,5 meter diep is. Beide baden zijn voorzien van een beweegbare bodem en uitgerust met materialen t.b.v. diverse watersporten.
 

Toeschouwers

Zowel de sporthal als het zwembad hebben een tribune die plaats biedt aan maar liefst 200 toeschouwers. De horecagelegenheid bevindt zich tussen de sporthal en het zwembad en biedt zicht op beide delen van de accommodatie. In het pand wordt niet met contant geld gewerkt, alles werkt cashless. Ook het kantoor van Sportief Capelle is verhuisd naar het nieuwe gebouw. 
 

Duurzaam

Buiten de accommodatie is er een grote fietsenstalling en voldoende parkeergelegenheid voor alle gebruikers. In lijn met de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid van de gemeente zijn de installaties volledig elektrisch uitgevoerd en is het gebouw voorzien van zonnepanelen en zonneboilers. Het gebouw heeft geen gasaansluiting. 
 

Zwemmen met een beperking

Ook als je minder goed ter been bent of rolstoelgebonden bent, kun je het gebouw op gepaste wijze binnen komen. Op de begane grond, links van de grote toegangstrap, is ook een toegangsdeur. Hier kun je aanbellen en wordt er voor je open gedaan. Je kunt daar de lift nemen naar de eerste etage. In het zwembad is een tillift en een luie trap aanwezig om het water in te komen.
Naast de reguliere activiteiten hebben wij ook het voornemen om activiteiten aan te gaan bieden welke specifiek gericht zijn op mensen met een beperking. Bij ontwikkelingen berichten we hierover op de website. Als je wensen of ideeën hebt dan horen wij het graag! Mail naar zwemmen@sportiefcapelle.nl 
 

Programmering

Er wordt door ons hard gewerkt aan de programmering. Op deze site zal deze stapsgewijs bekend worden gemaakt. Wat nog niet online staat op deze site is dus nog niet bekend.
 
Wil je gebruik gaan maken van de nieuwe sporthal of het nieuwe zwembad of heb je vragen over de nieuwe sportlocatie? Je kunt altijd even contact met ons opnemen. Voor zwemmen en zwemlessen kan dat via zwemmen@sportiefcapelle.nl. En voor andere vragen via info@sportiefcapelle.nl  
 

Wil je je zwemmoment vastleggen? Klik dan hieronder!
 

Beweegonderwijs in het water

 
Schoolzwemmen in een nieuw jasje
 
Wat een mooi gezicht is het toch; het wedstrijdbad dat gebruikt wordt door leerlingen van de aangrenzende basisschool; de CSV.
 
De komende (totaal tien) weken krijgen kinderen uit de groepen 5 t/m 8 de gelegenheid om beweegonderwijs te volgen in het water. Niet in plaats van de reguliere gymles, maar als extra beweegles. Hiervoor is badwater beschikbaar én twee zwemonderwijzers.
 
Groep 5 en 6 komt een uur zwemmen en spelen, gevolgd door een tweede les, voor de kinderen uit groep 7 en 8.
 
De leerlingen komen samen met hun eigen onderwijzer naar het zwembad lopen. Eén van die onderwijzers is Miranda Suijker, ‘juf’ van groep 5. “Wat een fijne eerste indruk”, vertelt ze als we haar spreken langs de badrand. “We werden hartelijk welkom geheten met wat uitleg. Dat is fijn, zeker zo de eerste keer met een groep naar het zwembad. Ook merk ik al meteen dat het een echte samenwerking wordt. De zwemonderwijzer kwam me net al om feedback vragen over deze eerste les. Misschien gaan we nog wat dingen aanpassen, ervaring leert tenslotte.”
 
Als we de kinderen na de eerste les vragen naar hun ervaringen, spat ook hier het plezier van hun, nog natte, gezichten af.
 
“Ik had helemaal niet verwacht dat het zó leuk zou zijn”, vertelt de 8-jarige Liz na haar eerste zwemgymles. “Het is veel leuker dan een gewone zwemles zoals ik die altijd had. We deden allemaal leuke spelletjes. Een soort van volleybal in het ondiepe, met vangen en overgooien van de ballen. Ik heb mijn A- en B diploma dus ik kan al goed zwemmen. Aan het eind van de les gingen ook de discolampen en de muziek aan. Volgende week mogen we lekker weer! Ik heb er nu al zin in.”
 
Ook klasgenoot Ceyda uit groep 5 vindt het zwemmen fantastisch. “Wat ik helemaal leuk vind, is dat de lichtjes aan mogen onder water. Dat ziet er zo gezellig uit. Ook vond ik de dingen die we mochten doen heel leuk”. Ceyda zegt na haar eerste zwemuur nog iets opmerkzaams; “Ik vind het ook heel goed dat onze school en het zwembad contact hebben gehad met elkaar om dit te overleggen”.
 
En zo is het Ceyda; daar zijn wij ook heel blij mee!