zwembad

Nieuw Capels sportcomplex Aquapelle

Capelle aan den IJssel beschikt over een nieuw sportcomplex! Met de bouw is begin dit jaar begonnen. Op 17 oktober 2019 vierden De Vries en Verburg Bouw en de gemeente het hoogste punt. En op 19 juni 2020 is de sleutel overgedragen naar Sportief Capelle. Sportief Capelle mag deze nieuwe sportlocatie exploiteren, beheren en onderhouden. We kijken uit naar deze nieuwe uitdaging en zijn trots op de het gegeven vertrouwen door de gemeente Capelle aan den IJssel. Vanaf 1 september as. zullen wij de deuren openen voor bezoekers. Klik hier voor nieuws over het sportcomplex
 

Enorme sporthal

De sporthal kan door middel van 4 vouwwanden worden opgedeeld in 4 grote sportzalen. Het zwembad heeft een doelgroepenbad met een bassin van 15 bij 10 meter en een diepte van 2 meter. Ook is er een wedstrijdbad met een bassin van 25 bij 16 meter, met 6 banen dat 2,5 meter diep is. Beide baden zijn voorzien van een beweegbare bodem en uitgerust met materialen t.b.v. diverse watersporten.
 

Toeschouwers

Zowel de sporthal als het zwembad hebben een tribune die plaats biedt aan maar liefst 200 toeschouwers. De horecagelegenheid bevindt zich tussen de sporthal en het zwembad en biedt zicht op beide delen van de accommodatie. In het pand wordt niet met contant geld gewerkt, alles werkt cashless. Ook het kantoor van Sportief Capelle is verhuisd naar het nieuwe gebouw. 
 

Duurzaam

Buiten de accommodatie is er een grote fietsenstalling en voldoende parkeergelegenheid voor alle gebruikers. In lijn met de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid van de gemeente zijn de installaties volledig elektrisch uitgevoerd en is het gebouw voorzien van zonnepanelen en zonneboilers. Het gebouw heeft geen gasaansluiting. 
 

Zwemmen met een beperking

Ook als je minder goed ter been bent of rolstoelgebonden bent, kun je het gebouw op gepaste wijze binnen komen. Op de begane grond, links van de grote toegangstrap, is ook een toegangsdeur. Hier kun je aanbellen en wordt er voor je open gedaan. Je kunt daar de lift nemen naar de eerste etage. In het zwembad is een tillift en een luie trap aanwezig om het water in te komen.
Naast de reguliere activiteiten hebben wij ook het voornemen om activiteiten aan te gaan bieden welke specifiek gericht zijn op mensen met een beperking. Bij ontwikkelingen berichten we hierover op de website. Als je wensen of ideeën hebt dan horen wij het graag! Mail naar zwemmen@sportiefcapelle.nl 
 

Programmering

Er wordt door ons hard gewerkt aan de programmering. Op deze site zal deze stapsgewijs bekend worden gemaakt. Wat nog niet online staat op deze site is dus nog niet bekend.
 
Wil je gebruik gaan maken van de nieuwe sporthal of het nieuwe zwembad of heb je vragen over de nieuwe sportlocatie? Je kunt altijd even contact met ons opnemen. Voor zwemmen en zwemlessen kan dat via zwemmen@sportiefcapelle.nl. En voor andere vragen via info@sportiefcapelle.nl  
 

Wil je je zwemmoment vastleggen? Klik dan hieronder!
 

Koffie–to–go... en thee ook uiteraard

 
Vanaf vandaag, maandag 14 december, wordt het nog leuker om onze accommodatie sportcomplex Aquapelle te bezoeken!
Alle sporthal- en zwembadgebruikers kunnen bij het verlaten van het pand een heerlijk kopje koffie of thee kopen.
 
Dus heb je lekker gesport of gezwommen? Trakteer jezelf op een warme drank!
 
Uiteraard is deze service ook beschikbaar voor iedereen die een kind naar zwemles komt brengen en een tijdje buiten of in de auto wacht. Met een lekker ‘bakkie’ erbij is dit misschien iets aangenamer.
 
De koffie & thee to go is beschikbaar tijdens de gehele openingsstelling van het zwembad, dus van 07.00 uur – 21.00 uur. Te bestellen aan de receptie, we helpen je graag!
 
Koffie:                        € 1,80                        
Cappuccino:               € 2,-
Latte Macchiato         € 2,-
Thee                           € 1,30