Wandel tijdens je werk-dag

08-04-2021 - 08-04-2021
 
Vandaag is het Wandel tijdens je Werk-dag. Moet je naar kantoor? Ga de uitdaging aan en leg de afstand lopend af. Alle thuiswerkers worden opgeroepen om dezelfde afstand af te leggen, maar dan vanuit huis. Want lopen is goed voor zowel je fysieke als mentale gezondheid en zorgt er zelfs voor dat je je werk vandaag beter gedaan krijgt, zeggen experts. 
 
Wandelnet organiseert sinds 2015 de nationale Wandel naar je Werk-dag. Duizenden gingen de uitdaging al aan en liepen van huis naar het werk. Dit jaar heeft de dag een andere naam gekregen: de Wandel tijdens je Werk-dag. Sportief Capelle roept alle werkenden op om de afstand (of een deel daarvan) alsnog lopend af te leggen, ook al werken velen van ons momenteel thuis.

Loop jij ook vandaag?! Alle stappen tellen mee. Zo kan je lopend bellen of zelfs vergaderen. Neem eventueel met je mobiel het gesprek op i.p.v. aantekeningen maken. Maar ook even in je pauze naar buiten doet wonderen.

Dat onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, is al geruime tijd bekend. Toch hebben veel Nederlanders werk waarbij ze langdurig zitten. Dat is een groot probleem, onderstreept ook hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Volgens hem houdt je hiermee niet alleen je lijf fit, maar ook je brein: “Lopen bevordert de creativiteit, verlaagt je stressgevoel en verhoogt je productiviteit”.