Update corona en sport. Hoe en wat?

30-06-2020
 

Meer ruimte voor de sport! Wat betekent dit voor jou?

Afgelopen woensdag hield premier Rutte de laatste persconferentie over de coronamaatregelen voor het zomerreces. Het is goed nieuws dat de verruiming van de mogelijkheden ook in de sport doorzetten!

We hebben de belangrijkste punten voor je op een rij gezet, maar natuurlijk blijven de hygiëneregels van het RIVM van toepassing:  
 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
 • Vermijd drukte.
 • Was vaak je handen. 
Let op! I.v.m. corona is ons kantoor gesloten. Je kunt ons bereiken via info@sportiefcapelle.nl (Sport en Bewegen) of verhuur@sportiefcapelle.nl (accommodaties en verhuur).
 

Spelregels voor sport in het kort

 • Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties -waaronder sportscholen- mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport. 
 • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
 • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
 • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn formeel weer open. Voor een controleerbare en beheersbare openstelling kiezen wij (Sportief Capelle) er vooralsnog voor geen gebruik te laten maken van de kleedkamers en douchevoorziening.
 • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan. 

Veel gestelde vragen en belangrijke info.

Zijn wedstrijden en toernooien weer toegestaan? Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn. En binnen maximaal 100 personen.
 
Is het weer toegestaan om binnen te sporten? Voor binnenruimtes gelden extra RIVM-maatregelen op het gebied van hygiëne en ventilatie. Bij binnenkomst in de sporthal staat een desinfectiezuil waar de handen moeten worden gedesinfecteerd. Over de mate van ventilatie is nog geen volledige duidelijkheid. In dat kader stelt Sportief Capelle alleen de nieuwste accommodatie(s) beschikbaar. Deze voldoen aan de eisen van het RIVM die eerder zijn gecommuniceerd.  Dat betekent dat alleen sporthal de Lijster beschikbaar is. We streven na om volgende week weer alle accommodaties beschikbaar te hebben. Ook zal de routing in de hal worden aangepast. Deze dient te worden opgevolgd.
 
Wat doe ik als ik in een binnensportaccommodatie wil sporten? Wil je gebruik maken van een binnensportaccommodatie dan kun je dat kenbaar maken via verhuur@sportiefcapelle.nl.
Je moet dan wel voldoen aan de richtlijnen die nog bekend zijn gemaakt door de VSG in de laatste handleiding. 
Voor ondersteuning kun je ook de meest recente handleiding van NOC*NSF raadplegen.
 
Kan het virus doorgegeven worden via zweet?
Het virus wordt niet via zweet doorgegeven. Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus in de lucht. 
 
Wordt het virus doorgegeven als ik dezelfde sporttoestellen als een rekstok of bank gebruik?
De kans dat je besmet raakt doordat je een sporttoestel en sportattributen aanraakt, is heel klein, maar niet uitgesloten. Wel neemt het aantal virusdeeltjes heel snel af buiten het lichaam. Desinfecteer sportmaterialen en was regelmatig je handen. Een oppervlak dat mogelijk besmet is, kun je eenvoudig reinigen met een gewoon schoonmaakmiddel. We verzoeken je om je eigen materiaal te gebruiken en dit ook schoon te maken. Maak je gebruik van materialen in de sporthal, wil je dat dan opnemen in je aanvraag voor het gebruik. Dan kan met de beheerder worden afgestemd hoe deze worden gereinigd.
 
Waarom doen we het zo?
Wij pakken de openstelling van binnensportaccommodaties op deze gefaseerde wijze op, omdat het op deze manier beheersbaar, controleerbaar en bovenal veilig is voor iedereen.


Dus... als je gebruik wilt maken van een sporthal

 • Meld je dit aan bij verhuur@sportiefcapelle.nl
 • Bereid je je goed voor door het opstellen van een plan van aanpak aan de hand van de handleiding van de VSG, zie hierboven.
 • Dien je dit plan in bij Sportief Capelle via info@sportiefcapelle.nl
 • Je ontvangt van ons een akkoord als het plan van aanpak is goedgekeurd.
 • Ben je bereid om te allen tijde de aanwijzingen van de beheerders op te volgen.
LET OP! De noodverordening van de regio is nog niet aangepast aan deze nieuwe maatregelen. Mocht dit nog aanpassingen vereisen of veranderingen teweeg brengen dan zullen we die moeten opvolgen.

Ook als de rijksoverheid of de VSG met aanvullende en/of beperkende maatregelen komt, zullen we die opvolgen.