Update corona en sport

31-05-2020
 
 
Nieuwe ontwikkelingen ten aanzien van de corona maatregelen. Afgelopen week zijn er weer nieuwe aanpassingen bekend geworden ten aanzien van de geldende corona maatregelen.
 

Voor de sport is het volgende bekend gemaakt:

Contact: per 1 juni geldt dat jongeren tot en met 18 jaar tijdens het sporten weer gewoon spelcontact mogen hebben tijdens het sporten. Dit gold al voor de doelgroep tot en met 12 jaar.
 
Binnensporten: per 1 juli mag er weer binnen gesport worden wel onder strenge voorwaarden. Dit geldt specifiek voor sportscholen en fitness. De Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) gaan er op dit moment vanuit dat dit ook voor de binnensportverenigingen zal gaan gelden. Vanuit Sportief Capelle hebben we nog navraag gedaan voor de bevestiging hiervan.
 
Sportkantines: In het advies van het Outbreak Management Team (OMT) van 25 mei jl. wordt aangegeven dat zij weliswaar geen bezwaren zien met het eerder openen van de sportkantines, zo lang de maatregelen en protocollen die voor de horeca gelden ook in sportkantines worden toegepast.
 
Echter, het OMT brengt daarbij in herinnering dat de rationale om sportkantines in beginsel gesloten te houden, gelegen was in het beperken van het aantal contacten dat zou ontstaan bij het weer toestaan van sportactiviteiten. Nu besluitvorming over de opening van sportscholen en fitnesscentra van 1 september naar 1 juli is verplaatst, heeft het kabinet besloten de sportkantines ook bij deze stap in de versoepeling te betrekken.
 

Hoe dit te organiseren?

Naar aanleiding van deze ontwikkelingen hebben we contact gezocht met handhaving van de gemeente Capelle aan den IJssel hoe we deze aanpassingen met elkaar gaan organiseren en waar de sportverenigingen aan moeten voldoen.
 
Mochten we meer weten dan hoort u dat van ons. Bij vragen stel ze gerust via info@sportiefcapelle.nl.