Update corona en sport 21-1-2021

21-01-2021

Nieuwe maatregelen raken ook de sport
 
In de persconferentie van woensdagmiddag 20 januari jl. zijn weer nieuwe maatregelen bekend gemaakt. Vandaag heeft de Tweede Kamer ingestemd met de maatregelen, waaronder de avondklok. De maatregelen zijn vooralsnog van toepassing tot en met ten minste 9 februari. Helaas hebben deze ook weer effect op het sporten en bewegen.
 

Avondklok

De belangrijkste maatregel die de sport gaat raken is natuurlijk het invoeren van de avondklok.
Dat betekent dat je vanaf zaterdag a.s. niet meer op straat mag zijn tussen 21.00 uur in de avond tot 04.30 uur in de ochtend.
 

Buitensport

Voor de buitensportverenigingen en de beweegaanbieders die gebruik maken van de openbare ruimte, betekent dit dat de activiteiten mogen continueren, echter de leden moeten vóór 21.00 weer thuis zijn.
Voor de buitensport (zowel bij een vereniging als in de openbare ruimte) geldt nog wel steeds:
  • Volwassenen sporten alleen of met zijn tweeën.
  • Kinderen t/m 17 jaar mogen sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling spelen.
Mochten er vragen zijn over het aangepaste gebruik van de accommodaties neem dan gerust contact op.
 

Binnensport

De binnensportlocaties en het zwembad blijven dicht. Wat de consequenties zijn van de avondklok voor de uitzondering die van toepassing is op de topsport zal nog moeten blijken.
Als daarover meer bekend is zullen wij dat delen met de desbetreffende verenigingen. De regeling voor het bewegingsonderwijs zijn nog van toepassing zoals vóór 20 januari.  
 

Onze activiteiten

Onze sport- en beweegactiviteiten zoals deze waren gepland voor 20 januari gaan door', voordat de aangepaste maatregelen vandaag zijn gecommuniceerd.
De maatregelen hebben geen consequenties voor deze activiteiten.
 

Contact

Mocht je al beweegaanbieder of binnensportverenigingen gebruik willen maken van een buitensportaccommodatie neem dan gerust contact op via verhuur@sportiefcapelle.nl dan kijken we naar de mogelijkheden.