Update corona en sport 2-6-2021

02-06-2021
 
Afgelopen vrijdag is bekend geworden dat er ook voor de sport weer meer ruimte komt vanaf zaterdag 5 juni.
We hebben de informatie vanuit het Rijk bij elkaar gebracht en dat brengt het volgende voor de sport aan verruiming van de maatregelen.
Natuurlijk zijn we, net als u, ontzettend verheugd dat er weer meer mogelijk is voor de sport en de sporters.
Er zijn nog wel een aantal voorwaarden van toepassing. Wij vragen u dan ook nadrukkelijk deze wel op te volgen.
Mocht u vragen hebben dan staan hieronder de diverse mailadressen die u kunt benutten, maar natuurlijk kunt u ons altijd bellen via  010 258 8787.


Binnensport, buitensport en zwembad

Voor zowel de binnensport, de buitensport als het zwembad zijn de volgende algemene maatregelen van toepassing:
 • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen met maximaal 50 personen samen sporten. Dit is exclusief personeel. En geldt niet voor kinderen tot en met 17 jaar.
 • Per ruimte mogen er maximaal 50 personen aanwezig zijn. 
 • Groepslessen zijn voor alle leeftijden toegestaan.
 • Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1.5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening. Na sporten dient de 1,5 weer in acht genomen te worden.
 • Binnen moet iemand een mondkapje dragen. Maar deze mag af tijdens het sporten. 
 • Personen tot en met 17 jaar mogen weer jeugdwedstrijden spelen. Personen vanaf 18 jaar mogen alleen onderling wedstrijden spelen tussen sporters van dezelfde club. 
 • Ook is recreatief zwemmen in het zwembad weer toegestaan. 

Wel moet er zorg gedragen worden voor het volgende, als vereniging bent u daar voor verantwoordelijk:

 • Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht.
 • Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk worden gereserveerd. Dit is met uitzondering van kinderen tot en met 17 jaar en personen uit hetzelfde huishouden. Deze maatregel is voor de binnensport, de buitensport en het zwembad.
 • Er mogen geen toeschouwers aanwezig zijn bij amateurwedstrijden.
 • Voordat er gesport mag worden vragen wij u nog wel om een protocol bij ons in te dienen waarin is uitgewerkt hoe de maatregelen worden toegepast, dat kan via verhuur@sportiefcapelle.nl.In de binnensportlocaties en het zwembad zullen de douches en kleedkamers zo snel mogelijk weer worden geopend.
Als u vragen heeft over het gebruik van de accommodatie dan kunt u contact opnemen met de afdeling Verhuur.
 

Sportkantines

Ook de sportkantines mogen weer open, zowel voor de binnen- als de buitensport. Hier gelden dezelfde regels als voor de overige horeca, dat zijn:
 • Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht. Zitplekken aan de bar zijn niet toegestaan. 
 • Eet- en drinkgelegenheden mogen open zijn tussen 06:00 en 22:00. 
 • Er wordt gewerkt in shifts. Gasten arriveren dus op een vast tijdstip. Er zijn maximaal 2 shifts per tafel per avond tussen 18.00 en 22:00 uur mogelijk. 
 • Zelfbediening is niet toegestaan. 
 • Entertainment, zoals liveoptredens of videoschermen, is niet toegestaan. Alleen achtergrondmuziek is toegestaan. 

Ook hier gelden nog een aantal extra maatregelen:

 • Een reservering, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht.
 • Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk worden gereserveerd. Dit is met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen uit hetzelfde huishouden.
 • Het personeel in de horecasector wordt geadviseerd om twee keer per week een zelftest af te nemen. Hierover worden afspraken met de sector uitgewerkt. 
 • De terrassen mogen open van 06.00 uur tot 22.00 uur. De voorwaarden voor terrassen buiten blijven gelden. Zo mogen er maximaal 50 personen per terras aanwezig zijn. 
Als u vragen heeft over de opening van de kantine en de terrassen dan kunt u contact opnemen met de verenigingsadviseur via verenigingsadviseur@sportiefcapelle.nl.  
 

Beweegactiviteiten

Voor de activiteiten van onze sport & beweegcoaches zijn deze mogelijkheden en maatregelen ook van toepassing.
Alle activiteiten mogen dus weer plaatsvinden. De beweegcoaches zullen laten weten per directe mail wat dat voor u betekent.

Wilt u weer gaan sporten, wilt u wat weten waar dat kan of welk aanbod er is in Capelle aan den IJssel wat bij u past neemt u dan vooral contact met ons op via info@sportiefcapelle.nl, wij helpen u graag.

 
Zwembad

Ook in het zwembad is weer meer mogelijk. We zijn blij u weer te mogen verwelkomen. U moet zich wel aanmelden via het reserveringssysteem, dat kan via deze link. Voor het recreatieve zwemmen is nog een beperking opgenomen in het maximale aantal personen per bad. Dat betekent dat in het wedstrijdbad 37 mensen tijdens de recreatieve uren mogen zwemmen en in het doelgroepenbad 22 personen. In het reserveringssysteem is hier rekening mee gehouden. Lukt het reserveren niet of wilt u weten welk nieuw aanbod binnenkort op de agenda staat dan kunt u uw vraag stellen via zwemmen@sportiefcapelle.nl.
 
 

Competities buitensport

Een aantal sportbonden overweegt om jeugdcompetities in juni te organiseren. Dat betreft dan onder andere voetbal, hockey en tennis. Houd u ons op de hoogte van de activiteiten op het complex?
 
De sportverenigingen, de sportaanbieders en Sportief Capelle heten u van harte welkom!

Kom weer in beweging! Bewegen loont! Altijd!