Update corona en sport 18-11-2020

18-11-2020
 
Zwembad weer open en groepslessen weer toegestaan
 
Gisteravond maakt premier Rutte bekend dat de tijdelijke maatregelen die in zijn gegaan op 4 november weer komen te vervallen. Goed nieuws natuurlijk, echter ervaren we in de regio Rotterdam nog steeds veel overlast van het vervelende virus. Dus ondanks dat er weer wat meer ruimte komt verzoeken we toch iedereen vriendelijk maar toch zeer dringend om rekening met elkaar te houden en de basis maatregelen op te volgen, onderaan geven we deze nogmaals weer.
 
Wat betreft de veranderingen die ingaan op 19 november zijn de volgende zaken op dit moment bekend. Let wel: dit is de informatie op de site van de Rijksoverheid en dat kan nog veranderen. Daarnaast is de aangepaste noodverordening nog niet klaar, dus er kunnen nog wijzigingen optreden.
 

Vooralsnog is het volgende van toepassing:

 

Binnen en buitensport

 • Er mag weer met maximaal 4 personen samen worden gesport (binnen en buiten). Houd wel onderling 1,5 meter afstand. ---> Voor binnensporten geldt als extra regel: een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
 • Meerdere groepjes naast elkaar is mogelijk, zolang zij onderling niet mengen. (Groepslessen mogen dus weer, houd de 1,5 meter in acht en met maximaal 30 personen in een ruimte).
 • Jongeren vanaf 13 jaar mogen na het sporten niet bij elkaar komen met meer dan 4 personen. Voor kinderen van 12 jaar en jonger geldt deze beperking niet.
 • De 30 personen zijn exclusief de trainer(s) / instructeur (s).

Zwembad

Zwembad Aquapelle mag weer open. Er geldt een maximum aantal bezoekers van 30 personen per zelfstandige ruimte. Reserveren via het systeem is van groot belang. De zwemleskinderen mogen worden geholpen bij het omkleden maar ouders moeten helaas nog wel buiten wachten. Verder gaan alle activiteiten, zoals deze waren gepland,  weer gewoon door. Daarnaast gaat een aantal nieuwe activiteiten van start, zoals het warm water zwemmen en volwassen zwemles. Kijk op de site voor meer informatie ten aanzien van het aanbod en reserveren: www.sportiefcapelle.nl/zwembad
 

Groepslessen

Groepslessen mogen weer gegeven worden. Het is wel van belang als sportaanbieder dat u de deelnemers / leden wijst op de maatregelen die van toepassing zijn.
 

Activiteiten Sportief Capelle

De activiteiten van Sportief Capelle in het kader van Sport & Bewegen kunnen weer doorgang vinden. We zullen met de deelnemers van onze activiteiten gaan kijken hoe we de activiteiten op maat kunnen aanbieden. Belangrijkste is dat we de activiteiten dusdanig vorm geven dat zo veel mogelijk mensen mee kunnen doen. De sport & beweegcoaches nemen contact op met de deelnemers om het verder af te stemmen of om alternatieve beweegvormen aan te bieden. We gaan weer sporten en bewegen en streven na om dit voor iedereen zo veilig mogelijk te doen.
 

Gezondheidscheck

Bij het betreden van de accommodaties en het deelnemen van onze activiteiten vragen we u om de gezondheidscheck in te vullen waar een QR code hangt of de vragen van de Sportief Capelle medewerker te beantwoorden.
 

Algemene maatregelen binnen onze accommodaties

 • Houd de door het RIVM voorgeschreven afstanden aan, zie hierboven.
 • Kom alleen op vooraf besproken tijden;
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de afgesproken starttijd naar de accommodatie;
 • Verlaat de sportaccommodatie zo snel mogelijk na de sportactiviteit;
 • Kom met persoonlijk vervoer: zoals te voet, met de fiets of auto. Mijd het openbaar vervoer en autosharing;
 • Gebruik een mondkapje: zoals recent is bepaald vanuit het Rijk wordt een mondkapje geadviseerd. Vanaf 1 december is een mondkapje verplicht.
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst;
 • Betaal contactloos met pin of mobiel;
 • Publiek is niet toegestaan in de accommodaties;
 • Volg de aangegeven routing in de accommodaties, deze is dusdanig bepaald dat bezoekers elkaar niet of zo min mogelijk kruisen.
 • Volg altijd de aanwijzingen van de daartoe bevoegde personen op.
Wellicht overbodig maar toch nogmaals vermeld: de kleedvoorzieningen en douches zijn gesloten voor avond- en weekendgebruik. Het onderwijs mag gebruik maken van de kleedvoorziening niet van de douches.
 

Belangrijk

Premier Rutte wees ook op het belang van bewegen. Zo’n half uur bewegen per dag is gezond en versterkt het immuunsysteem. Dus pak de fiets, neem de benenwagen, ren, speel en beleef. En kijk eens rond op onze site voor beweegactiviteiten.  
Want bewegen loont! Altijd!