onze activiteiten

Voor alle doelgroepen

Omdat sporten en bewegen voor íedereen leuk en belangrijk is, organiseert Sportief Capelle ook ‘eigen’ activiteiten. Soms gaat dit in samenwerking met de zorg, zoals het ziekenhuis of verzorghuizen. Soms samen met sportaanbieders of scholen. Soms heb je net even wat andere of meer hulp nodig, dan dat een sportvereniging je kan bieden. Omdat je bijvoorbeeld niet goed ter been bent, al heel lang niet gesport hebt, een functiebeperking hebt of wilt bewegen in een langzamer tempo dan reguliere groepen. Of je wilt gewoon eens een andere sport proberen of met een groep samen bewegen.

Bewegen loont! Voor iedereen!

Wij maken ons er hard voor dat alle Capellenaren die willen sporten of bewegen, uit de voeten kunnen. Alle leeftijden en alle doelgroepen. Ons aanbod is daarom zeer divers. Onze activiteiten zijn veelal wekelijks. Daarnaast organiseren we ook sport- en beweegactiviteiten op incidentele basis. Onze kindervakantieactiviteiten in de sporthallen zijn bijvoorbeeld niet meer weg te denken! Klik op bovenstaande doelgroepen als je meer wilt lezen over ons aanbod van sportstimuleringsprojecten en activiteiten.

Bewegen loont. Voor iedereen!

 
Elke week op vrijdagmiddag start er vanuit de Roo van Capelle een wandelgroep onder leiding van wandelcoach Ruud Goedkoop. Wat deze groep bijzonder maakt, is dat het tempo van de groep wat lager dan gemiddeld ligt. Bewegen is voor iedereen gezond, ook als het rustig gaat. Stevig doorwandelen is er dus niet bij, en dat heeft een belangrijk doel; ook mensen die wat minder goed ter been zijn kunnen meedoen.
 
Eén van de deelnemers is de 77-jarige heer Dudok van Heel. Door zijn diabetes en hartritmestoornissen in het verleden, kan hij –in zijn eigen woorden- “niet meer lopen als een jonge god”. De wandelgroep is een fijne uitkomst. “Het tempo wordt aangepast aan mensen die rustig willen of moeten lopen. Natuurlijk gaat het de ene keer beter dan een andere keer. Maar over het algemeen is ons tempo zo’n 3 kilometer per uur. Dat is ook voor mensen die lopen met bijvoorbeeld een rollator goed bij te houden.”
 
Vooral de begeleiding vindt de heer Dudok van Heel prettig. “Ruud weet toch steeds weer nieuwe en fijne routes te bedenken. Hij heeft een hesje aan en houdt het verkeer tegen als we willen oversteken. Dat helpt ons om de tijd te nemen.” Ook is het sociale aspect bij het wandelen belangrijk. “We praten onderweg natuurlijk met elkaar. Misschien ben ik wat te individualistisch aangelegd om te bewegen in teamverband, maar dit is voor mij een prima tussenoplossing. Lopen doe je alleen, en toch zijn we samen.”
 
De deelnemers houden afstand van elkaar tijdens het wandelen. “We lopen met twee personen naast elkaar. Anderen lopen er ruim voor of achter. Zo heeft iedereen letterlijk zijn eigen ruimte. Voor mij is deze groep qua tempo precies goed. Soms kost het me moeite om bijvoorbeeld een bruggetje op te komen. Dat doe ik dan bijna schuifelend. Maar ik ben wel lekker buiten en op slechtere dagen neem ik gewoon mijn stok mee.”
 
De wandelgroep gaat in principe altijd door, behalve bij extreem slecht weer. “Maar het komt ook voor dat we nat regenen of onder een paraplu lopen. Ik heb er een gewoonte van gemaakt dat als ik thuiskom, even te gaan rusten. Meestal val ik dan een uur in slaap en heb ik daarna weer energie om mijn dag te vervolgen. Van Ruud kreeg ik ook de tip om magnesiumtabletten te slikken om zere benen tegen te gaan. Zo krijg je dus ook advies als dat wenselijk is.”
 
Vooral voor mensen met diabetes is het belangrijk om te bewegen. “Ik ben bij Sportief Capelle begonnen toen ik meedeed aan de Diabetes Challenge. Maar tijdens één van deze wandeltochten kon ik halverwege geen stap meer zetten. Mijn bloedsuikerspiegel was gigantisch gedaald en ik kon de wandeltocht toen niet voortzetten. Ik ben met de auto naar huis gebracht. Ondanks dat ik vroeger veel hardgelopen heb en ook aan fitness doe, was het toch te zwaar voor mij. Deze wat rustigere groep op vrijdagmiddag is een mooie uitkomst voor me!
 
We nodigen iedereen uit die slecht ter been is om mee te wandelen. De reden is niet belangrijk. Wellicht heeft u een beperking. Of misschien bent u herstellend van een ziekte of loopt u met een rollator. Het is allemaal niet van belang. Bewegen loont, voor iedereen! U bent van harte welkom.
 
Voor meer informatie kunt u bellen naar Sportief Capelle op 010-258 87 87. Of u stuurt een mail naar info@sportiefcapelle.nl of kijk op https://www.sportiefcapelle.nl/wandelen-en-fietsen/