Samen fietsen in bijzondere tijden

14-01-2021
 
Het zijn bijzondere tijden, waar ook op beweeg- en sportgebied veel maatregelen moeten worden genomen om het Covid-19 terug te dringen.
Gelukkig ontstaan er ook veel mooie nieuwe en veilige initiatieven. Niet nieuw, maar wel een goede mogelijkheid om toch te blijven bewegen is het fietsen op de Duofiets van Sportief Capelle.

De duofiets is inmiddels uitgerust met een spatscherm tussen de twee deelnemers. Dit maakt het mogelijk om, zeker omdat de fiets uiteraard in de buitenlucht wordt gebruikt, veilig samen te bewegen. Gezellig én gezond.

Twee heren die gebruik maken van de fiets zijn de 84-jarige Hemmie de Graaf en zijn 72-jarige begeleider Ger Lugtenberg. “En het is gewéldig” vertellen ze eensgezind. Voor Hemmie is het af en toe ingewikkeld dat hij niet zelf stuurt. “Ik heb het letterlijk en figuurlijk niet meer zelf in de hand” lacht hij. “Normaal gesproken trap en stuur je natuurlijk zelf. Door een herseninfarct die ik heb gehad, werkt de linkerkant van mijn lichaam niet meer optimaal. Zelfstandig fietsen kan ik daardoor niet meer. De duofiets van Sportief Capelle is een geweldige uitkomst voor mij”.

Ook Ger heeft veel plezier in het samen fietsen en is daarnaast zeer positief over mede-weggebruikers. “De duofiets is natuurlijk wat breder dan een gewone fiets en ik vind het zo fijn om te merken dat overige fietsers echt plaatsmaken voor ons. Op de wat smallere fietspaden is dat echt fijn. Het is voor jezelf natuurlijk ook even wennen dat de fiets wat breder is.”

Vooral de gezelligheid is wat het voor Ger zo leuk maakt om samen met Hemmie te fietsen. “We fietsen echt sámen. We verstaan elkaar heel goed onderweg. Je kunt het vergelijken met samen in de auto zitten. We kletsen wat af! Al bewegend genieten we van de mooie plekjes in Capelle aan den IJssel.”

Wat beide heren verder vertellen is dat de duofiets bijzonder gebruiksvriendelijk is. “Het is een super uitgebalanceerde fiets. Alles zit erop; een achteruitkijkspiegel, bagagerek, paraplubak, spatscherm en heel belangrijk; de fiets is elektrisch. Dat maakt het besturen van de fiets heel eenvoudig en licht. Ook op heuveltjes en bruggetjes.”

Het idee om samen te fietsen ontstond toen Ger gebruik maakte van het zwembad van Aquapelle. Hij las daar informatie over het bestaan van de duofiets. “En toen dacht ik meteen aan mijn vriend Hemmie en hoe fijn het zou zijn als hij weer lekker kan fietsen.”

De heren staan letterlijk en figuurlijk te trappelen om weer verder te fietsen. “Mijn vrouw heeft de lunch klaar gemaakt, dus we hebben een tussenstop op afstand bij mij thuis” vertelt Ger. En zo maken de twee vitale heren het fietsen niet alleen gezond, maar letterlijk en figuurlijk ook nog erg lekker!
Wil je de duofiets ook gebruiken? Dat kan! Het is altijd en voor iedereen gratis. Dus neem je vader, moeder, vriend of buurman lekker mee voor een fietstochtje. Je kunt hier ook meer lezen over de duofiets.
 
De duofiets staat bij sportcomplex Aquapelle en is elke werkdag te reserveren. Dat doe je heel gemakkelijk via info@sportiefcapelle.nl of bel ons op 010-2588787.
 
De eerste keer krijg je uiteraard uitgebreid uitleg over het gebruik én mogelijkheden van de fiets. Je bent van harte welkom!