Nieuw sportcomplex 'Aquapelle'

17-12-2019

 

De 9-jarige Yeavano Cuvalay kreeg gisteren een ‘spetterende’ verrassing in de aula van @openbarebasisschoolWest. Wethouder sport Harriët Westerdijk maakte daar de winnende naam bekend voor het nieuwe Capelse sportcomplex aan de Pelikaanweg. De naam die Yeavano bedacht n.a.v. de prijsvraag...

Samen met wethouder vastgoed Nico van Veen werd de prijs, een poolparty voor de hele klas, uitgereikt. Yeavano was de held van de dag en ontving een luid applaus en tromgeroffel van zijn klasgenoten en mocht trots en blij op de foto.

Sportcomplex Aquapelle is dus de nieuwe pakkende naam voor het nieuwe sportcomplex waar heel Capelle straks kan zwemmen en sporten.


Opening september 2020

Het nieuwe sportcomplex krijgt steeds meer vorm. Op de hoek van de Alkenlaan en de Pelikaanweg, waar eerst het IJsselcollege stond, komt een multifunctioneel zwembad in combinatie met een sporthal. De bouw verloopt voorspoedig waardoor het erop lijkt dat begin september het complex kan worden geopend. Het nieuwe zwembad vervangt het verouderde zwembad de Blinkert.
 
Van het nieuwe gebouw maken vanaf het najaar zowel scholen als sportverenigingen gebruik. Het complex krijgt een doelgroepenbad van 10 bij 15 meter en een wedstrijdbad van 25 bij 16 meter. De sporthal en het zwembad krijgen een tribune voor tweehonderd toeschouwers en een horecagelegenheid.