Miranda gooit het roer om

31-05-2021
 
-Beweegkuur Sportief Capelle-
 
“Ik heb altijd ontzettend veel weerstand gehad tegen het vragen om hulp. Maar sinds ik me daar overheen heb gezet, is mijn leven radicaal aan het veranderen. Met mijn deelname aan de Capelse Beweegkuur (GLI) hoop ik het laatste zetje in de juist richting te krijgen. Ik stap dan ook vol goede moed dit tweejarig begeleidingstraject in. Hierbij heb ik me voorgenomen om heel open te praten over de weg die ik afleg. Mijn doel is om mensen met mijn verhaal te inspireren. Zichtbaar te maken wat onzichtbaar is.”
 
We spreken vandaag voor de eerste keer met Miranda Broeren, en zullen dat de regelmatig gaan doen. Dit om haar te volgen tijdens de Beweegkuur. Miranda wil graag een aantal ingeslepen patronen doorbreken; ze kent een lange periode van zorgen en stress. En daar gaat ze definitief afscheid van nemen.
 
“De Beweegkuur is zéker ook om een paar kilo af te gaan vallen. Ik ben in de Coronatijd zo’n tien kilo aangekomen, die er met behulp van een diëtiste hopelijk snel weer grotendeels afgaan. Maar nog veel belangrijker is dat ik weer lekker in mijn vel ga zitten. Ik wil vooral weer structuur en balans ervaren” vertelt ze.
 
Met name door financiële uitdagingen heeft het leven van Miranda, en daarmee van haar man en dochter, jarenlang in een lastig vaarwater gezeten. “Op een gegeven moment hadden we zoveel schulden, dat dit ook onze gezondheid ging beïnvloeden. Door stress en schaamte maak je dan nog meer verkeerde keuzes. Alles beïnvloed elkaar en de nasleep kan groot zijn. Mijn geheugen is bijvoorbeeld nog steeds niet helemaal op het oude niveau, terwijl de financiële problemen inmiddels gelukkig tot het verleden behoren.”
 
Ook hiervoor roept Miranda op om vooral hulp te zoeken; “Door onze openheid kregen we uiteindelijk de juiste financiële adviezen en konden we onze schulden aflossen. Daardoor is er nu ook weer ruimte om met onszelf aan de slag te gaan. De Beweegkuur Sportief Capelle is een geschenk uit de hemel voor me. In samenspraak met mijn huisarts kreeg ik de doorverwijzing. Hierdoor vergoedt de zorgverzekering mijn deelname”.
 
Twee jaar lang kan Miranda sparren met een leefstijlcoach, fysiotherapeut, diëtist en een beweegcoach van Sportief Capelle. “Ik heb 15 jaar zoveel chaos in mijn lichaam gevoeld. Ik wil graag leren om goed voor mezelf te zorgen. En hierbij mijn eigen grenzen te leren kennen en aangeven. Mezelf op de eerste plaats zetten. Dat is nu de uitdaging waar ik hulp bij ga krijgen. Rationeel weet ik dat ik bepaalde dingen niet moet doen. Maar ik wil graag inzicht krijgen waarom ik die dingen toch blijf doen.”
 
Miranda wil graag weer positief in het leven staan. “Ik sta bijvoorbeeld ook te popelen om andere mensen te ontmoeten, zodat we élkaar kunnen helpen. De gesprekken die ik met de professionals heb tijdens de beweegkuur zijn zowel individueel als in groepsverband. Dus automatisch zullen er nieuwe mensen op mijn pad komen waarbij er herkenning zal zijn. Niemand hoeft het alleen te doen.”
 
We wensen Miranda, en alle andere deelnemers aan de Beweegkuur Sportief Capelle ontzettend veel succes!
 
Get fit, Stay fit!