Het stroomt in zwembad Aquapelle

17-11-2020
 
“Uiteraard ondersteunen we de maatregelen vanuit de overheid. En tegelijkertijd is het ontzettend jammer dat het zwembad gesloten is”. Aan het woord is de bedrijfsleider van zwembad Aquapelle, Cornel van Geelen.
 
Ondanks dat het zwembad dicht is, gebeurt er achter de schermen ontzettend veel. “Alle medewerkers zijn gewoon aan het werk” vertelt Cornel. “In grote lijnen kun je ons personeel indelen in twee groepen; de receptie/horeca en de zwemonderwijzers. Beide teams zijn volop in de running.”
 
Zo is er bijvoorbeeld een nieuwe schrob- zuigmachine aangeschaft die inmiddels maximaal in gebruik is genomen “De hele accommodatie krijgt meteen een grote periodieke schoonmaak nu er geen gasten zijn. Dit betekent bijvoorbeeld het reinigen van roosters in het zwembad, de ramen worden gezeemd, alle richeltjes en het trappenhuis worden gepoetst.”
 
Ook de receptiemedewerkers verzetten op het moment veel werk. “Zij zijn het leerlingvolgsysteem verder aan het implementeren. En uiteraard komen er veel telefoontjes van gebruikers van het zwembad, die ze zo goed mogelijk beantwoorden. Ook ouders van leskinderen willen natuurlijk graag geïnformeerd worden. Tevens maken we een slag met de wachtlijst. We zijn gefaseerd nieuwe leerlingen aan het oproepen. Daar waar mogelijk maken we badwater vrij om, zodra we weer open mogen, zoveel mogelijk kinderen te leren zwemmen”.
 
Wat ook hoog in het vaandel staat is de veiligheid in en rond het zwembad. “En daarvoor gaat het personeel natuurlijk regelmatig op herhaling. Daar is nu ook volop gelegenheid voor. Alle EHBO- en BHV diploma’s worden scherp in de gaten gehouden en waar het wenselijk is, meteen verlengt door het volgen van de benodigde lessen”.
 
“En natuurlijk kijken we juist in deze tijd volop naar de toekomst” vertelt de nieuw aangestelde bedrijfsleider. “We buigen ons momenteel al over de programmering voor 2021. Alles is nieuw, dus we nemen steeds volop de gelegenheid om zaken te evalueren. Intern, maar ook met de externe gebruikers van het zwembad zoals verenigingen en organisaties.”
 
Het lijkt stil in het zwembad, maar schijn bedriegt. “Want ook zijn we met elkaar in gesprek hoe we onze doelgroepen kunnen gaan uitbreiden. Na een mooie opstartfase kunnen we nu wat gedetailleerder kijken wat de toekomst ons brengt. En we zitten bordenvol ideeën, die we in deze periode rijkelijk laten stromen.”
 
En zo wordt het zwembad, ondanks deze ogenschijnlijke stille tijd, spreekwoordelijk toch gebruikt waar het voor bedoeld is. Om te stromen.