Fit en Beweegfonds 55+

 
 
De gemeente Capelle aan den IJssel heeft een fonds om Capellenaren van 55 jaar en ouder die een laag inkomen hebben, financieel te ondersteunen om lekker te (gaan) bewegen.
In 2024 is er plaats voor 100 Capellenaren. 
 
 
Sport en bewegen
De bedoeling van de regeling is dat ouderen meer gaan bewegen. Dat betekent bijna iedere week een keer sporten of bewegen. Dat kan bij de gewone sportclubs, zoals bijvoorbeeld tennis, voetbal of gymnastiek. Maar ook bij speciale beweegactiviteiten voor ouderen. Op www. sportiefcapelle.nl zijn veel activiteiten te vinden.
 
 
Voor wie?
De belangrijkste voorwaarden voor deelname aan het fonds zijn:
  • U bent 55 jaar of ouder.
  • U bent ingeschreven als inwoner van Capelle aan den IJssel.
  • U heeft een inkomen tot 120% van het wettelijk sociaal minumum óf een schuldhulpverlening óf AOW zonder aanvullend pensioen.
Aanvragen van de bijdrage
De 55-plussers van Capelle aan den IJssel kunnen de financiële bijdrage aanvragen via een intermediair. Een lijst met alle intermediairs is te vinden op de website van Sportief Capelle. Als de aanvraag is goedgekeurd, stuurt de intermediair de goedkeuring door naar Sportief Capelle. Een medewerker van Sportief Capelle zoekt samen met de aanvrager naar een geschikte en leuke beweegactiviteit en handelt de afhandeling van de bijdrage verder af.
 
Proef 2023 / 2024
Het fonds is van start gegaan op 9 januari 2023. Toen was de leeftijd 60 jaar. De proef gaat door tot eind 2024. Dan wordt gekeken of de regeling een succes is en mogelijk verder door kan gaan.
In 2024 kunnen inwoners van 55 jaar en ouder een aanvraag doen. 
 
Foto: de wethouder (rechts) gaf op 9 januari 2023 het startsein voor de aanvragen bij het fonds.
Copyright foto: Jan v.d. Arend