Diploma A, B of C voor een aantal toppers

26-04-2021

Afgelopen zaterdag 24 april hebben we voor de tweede keer diploma gezwommen in sportcomplex Aquapelle.
Ondanks de lockdown waarin de zwemlessen drie maanden stil hebben gelegen, zijn er toch heel veel kinderen letterlijk en figuurlijk gegroeid. Soms beheerst een kind wel de techniek van het zwemmen, maar is het nog net de kracht die het kind mist om met kleding de afstand te kunnen zwemmen die ze moeten kunnen halen volgens de eisen die gesteld worden door de Nationale Raad Zwemveiligheid. Voor een aantal kinderen was alleen de tijd nodig om er klaar voor te zijn.

Super trots zijn we op 23 kanjers die het A-diploma hebben behaald, 9 kanjers die het B-diploma hebben binnengesleept en 5 kanjers die het C-diploma hebben bemachtigd en hiermee zwemveilig zijn.
Zwemveilig zijn, betekent dat je ‘in en om het water kunt overleven en op een veilige manier kunt bewegen en recreëren in de Nederlandse watercultuur’. Zwemveiligheid wordt bepaald door jouw vaardigheden in het water, door wat je aan het doen bent en door de omstandigheden. Daarom vinden wij het ook zo belangrijk dat je door gaat tot en met je C-diploma.

Wij zijn in ieder geval super trots op deze toppers. Op naar meer van dit soort mooie diploma zwemmomentjes! En blijven zwemmen kanjers!