Arno-duizendpoot van de accommodaties

11-02-2021
 
“Wat er minder leuk is aan mijn werk? Eigenlijk niets!” Arno van Gemert is al bijna negen jaar met veel plezier werkzaam als sporthalbeheerder voor Sportief Capelle. “Met ons team beheerders kunnen we ontzettend veel. Natuurlijk heeft iedere beheerder zijn eigen specialiteit, maar met elkaar doen we eigenlijk te veel om op te noemen.”
 
Dat is ook meteen wat het werk zo leuk maakt, vertelt Arno wanneer we hem spreken in de sporthal van Aquapelle. “Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. De diversiteit is wat het zo speciaal maakt. We hebben veel contact met de gebruikers in onze accommodaties. Die zien wij natuurlijk dagelijks. Mensen van verenigingen, leerlingen van scholen, particulieren. Samen met hen zorgen we ervoor dat alle ruimtes netjes blijven en dat er veilig gesport kan worden.”
 
Vergeleken met Arnos’ beginjaren (2012) is er veel veranderd. “Vroeger hadden we allemaal onze eigen accommodatie. Nu verplaatsen we ons met onze bussen door heel Capelle aan den IJssel. We komen in alle zalen, en zijn veel flexibeler. Ons team is van 7.00 uur tot 23.00 uur bereikbaar. Dus als een huurder ’s avonds of in het weekend een acute klacht of probleem heeft, kunnen wij na een telefoontje snel ter plaatse zijn.”
 
Arno’s specialiteit is schoonmaken. “Bij de buitensportverenigingen komen we om de zes weken voor een diepte-schoonmaak. Elke binnen-accommodatie wordt élke dag schoongemaakt. Soms is er ergens een hardnekkig probleem, bijvoorbeeld met kalk. Dan is het voor mij een uitdaging om alles weer in perfecte staat te krijgen. Andere collega’s zijn bijvoorbeeld weer handiger met timmerwerk of elektriciteit. Zij maken bergingskasten, zorgen voor vervangen van lampen, het hang- en sluitwerk. In de stillere tijden, bijvoorbeeld de zomervakantie, schilderen we ook zelf.”
 
Wat het werk van Arno ook specialer heeft gemaakt in de loop van de tijd, is dat een aantal verenigingen hoger is gaan spelen. “Dat zorgt natuurlijk (buiten de coronatijd) voor meer publiek in de accommodaties. Wij zorgen dan samen met de vereniging dat dit veilig blijft en dat er een perfecte sfeer kan ontstaan. Hierin kunnen we echt partners zijn van elkaar. Ik vind het een uitdaging om mensen met een glimlach binnen te zien komen, en ook met een glimlach weg te zien gaan.”
 
Alleen maar positiviteit dus? Nou, misschien is er toch één klein nadeel aan het werken als sporthalbeheerder voor Sportief Capelle. “Ik kan nooit meer normaal in een sporthal komen die niet van onszelf is” lacht Arno. “Ik sport veel en kom daarom regelmatig in andere plaatsen. Ik zie altijd verbeterpunten en denk dan vaak bij mezelf: dat kunnen wij veel beter!”
 
Zie je dus binnenkort één van bussen van Sportief Capelle rijden? Zwaai gerust; er wordt hard voor je gewerkt!