Aquapelle meer dan je denkt!

29-06-2020
 
Op 19 juni jl. kreeg Sportief Capelle de sleutel van het nieuwe sportcomplex Aquapelle in handen vanuit de gemeente. Hieronder een alleszeggend woord op die dag van onze directeur, wat we jullie niet willen onthouden.


Trots!

Trots dat is het eerste woord wat in me opkomt als ik denk aan het nieuwe sportcomplex Aquapelle. Trots ben ik als ik kijk naar Aquapelle. Vandaag is de heuglijke dag dat we na een lang proces van denken, tekenen, ontwikkelen en bouwen de sleutel in ontvangst mogen nemen. Een mooi moment zo midden in ons jubileumjaar.
 
Trots mag de architect Moederscheim en Moonen zich noemen die dit pand van uit een potlood tot dit mooie gebouw hebben laten geworden. Trots mogen De Vries en Verburgh, haar partners en medewerkers zich noemen dat we vandaag, op de geplande datum, de sleutel in ontvangst mogen nemen. In deze hectische periode, na zo lang bouwen, op de dag scherp de sleutel overdragen. Hulde.
 
Vooral trots mag de gemeente Capelle aan den IJssel zijn, op het realiseren van deze ambitie, het proces afronden binnen de gestelde kaders en vooral op deze mooie nieuwe voorziening die de stad kleurrijker maakt. Er moest aardig wat water door de IJssel, maar Capelle, de IJssel en het water zijn al eeuwen lang verbonden. Aquapelle, de naam klopt. In samenwerking bereikt. De basis is sterk.
 
Sportief Capelle mag vanaf deze dag de sleutel beheren, het pand onderhouden en exploiteren, de baas zijn van het bad. Een mooie opdracht, een grote uitdaging. We zien deze nieuwe sportaccommodatie met daarin de sporthal en het nieuwe zwembad als een zeer waardevolle toevoeging  aan de al aanwezige sport- en beweeg accommodaties die Capelle telt. Waardevol om nog meer mensen te laten sporten en bewegen. Maar ook om mensen elkaar te laten ontmoeten en te laten beleven. Het sportcomplex Aquapelle is namelijk meer dan je denkt!
 
Op onze eigen vertrouwde, persoonlijke wijze willen we inwoners van Capelle uitnodigen om dat samen met ons te ontdekken. Door strategisch te verbinden, door zo optimaal mogelijk te faciliteren en door onszelf enorm uit te dagen. Uit te dagen om gastvrij te zijn, mensen zich bij ons thuis te laten voelen, het persoonlijke contact belangrijk te laten zijn. Om het gewoon goed te doen!
 
We zullen ons zelf, onze organisatie, onze mensen moeten uitdagen om deze nieuwe accommodatie succesvol te exploiteren. We zullen ondernemend aan de slag moeten, buiten de box moeten denken en vooral durven doen ‘dare to try’.  Als levenslustige verzorger, zoals Sportief Capelle is, zit het warme en het persoonlijke maar ook het spannende en het ondernemende in ons DNA. Dus de uitdaging gaan we met vertrouwen aan, zoals we al 10 jaar doen.
 

Aquapelle, de trots van Capelle aan den IJssel is... meer dan je denkt!