Bewuster in het leven

 
Het is nu zo’n twee maanden geleden dat Miranda startte in de Beweegkuur Sportief Capelle (GLI); een mooi moment om de eerst voorzichtige balans op te maken. Wat hebben de eerste weken haar gebracht en hoe voelt ze zich? Bij de start gaf ze aan dat ze wil leren om goed voor zichzelf te zorgen en daarbij grenzen aan te geven. Hoe is dat nu? Heeft Miranda al positieve ontwikkelingen bij zichzelf opgemerkt?
 
Hoewel voor Miranda het afvallen niet zozeer het belangrijkste doel is bij het meedoen aan de Beweegkuur, is ze al vier kilo afgevallen. “En natuurlijk merk ik dat meteen aan mijn lichaam” vertelt ze enthousiast. “Mijn suikerspiegel is veel gelijkmatiger. Ik heb de hele dag een comfortabel gevoel. Ik ervaar totaal geen honger, ben zelfs gaan ontbijten terwijl ik dat lange tijd niet deed. Mijn lichaam heeft veel baat bij de structuur die de diëtiste me heeft voorgesteld. Ook ga ik ervanuit dat mijn slechte cholesterolwaarde naar beneden gaat. Deze was aan de hoge kant en is echt een sluipmoordenaar. Gelukkig heb ik me op tijd laten testen, dit zou ik mensen ook altijd aanraden, want je merkt het niet, net zoals hoge bloeddruk.”
 
Behalve dat het lichamelijk dus al beter gaat met Miranda, wordt ze zich ook steeds bewuster van haar eigen emoties, iets waar ze voorheen nog wel eens aan voorbij ging. “Ik merkte afgelopen weken dat ik weer aardig op weg was om richting burn-out te gaan. Ik ben soms zo intens moe. Vroeger zou ik zijn doorgegaan, hup mijn schouders eronder en niet zeuren. Nu neem ik mijn gevoel veel serieuzer. Welke stappen kan ik zelf zetten om mijn eigen energie beter te managen? Misschien even op de bank liggen voor een hazenslaapje in plaats van het huis schoonmaken. De natuur in of mediteren helpt me ook. Tijd voor mezelf maken is belangrijk. Dit soort zaken bespreek ik bijvoorbeeld met de leefstijlcoach. Ik wil graag consequent worden in het vasthouden van nieuwe gewoontes. Maar dat valt nog niet altijd mee.”
 
Onderdeel in de Beweegkuur is het samen sporten. “Natuurlijk zijn er grote niveauverschillen in de groep. Sommige mensen zijn helemaal niet gewend om te bewegen en hebben hier ook wat meer moeite mee door hun lichaamsgewicht. Maar het fijne is dat we elkaar allemaal helpen en stimuleren. De groepsdynamica zorgt ervoor dat ik niet afzeg en elke maandagavond present ben ik de sporthal. Onder begeleiding van beweegcoach Roeland hebben we de grootste lol. Dat is zo belangrijk. Het sociale aspect bij de Beweegkuur doet mij echt goed. Je staat er nooit alleen voor.”
 
Wat Miranda ook fijn vindt is dat de Beweegkuur een traject is van twee jaar. “Bij mij moet altijd alles snel-snel. Maar gewoontes die je soms al je hele leven hebt, verander je gewoon niet binnen een paar maanden. Ik zou willen dat iedereen zichzelf de tijd gunt om er langdurig mee aan de slag te gaan. Dat gun ik mezelf ook. Onze appgroep heet de GLI-toppers. En dat zijn we, stuk voor stuk.”
 
Over twee maanden spreken we Miranda weer, we zijn benieuwd naar haar komende stappen op weg naar een gezonder leven!
 
Get fit, stay fit.