Homebase, veilige thuishaven voor jongeren

27-12-2019

 

Naar Homebase instagram>>>

In de week van 14 oktober 2019 is de aftrap geweest op de drie voortgezet onderwijsinstellingen binnen Capelle aan den IJssel. HOMEBASE is gericht op het creëren van zinvolle vrijetijdsbesteding door en voor jongeren vanaf 12 jaar, begeleid door mensen die ze kennen en vertrouwen en op een plek waar ze zich veilig voelen. Een thuishonk!

Sport, bewegen en cultuur is intrinsiek positief gemotiveerd en zal de meeste jongeren om die reden positief raken en motiveren. Je wilt samen iets bereiken, iets leren, iets opbouwen, vertrouwen in elkaar hebben. Daarnaast is het een manier om verbondenheid te voelen, betrokkenheid te bewerkstelligen, mee te mogen doen en toegang te krijgen tot voorzieningen. Allemaal belangrijke ontwikkelpunten in het leven van een jongvolwassene. Daarnaast wil je vooral ook met elkaar leuke activiteiten ondernemen, lekker iets maken, lekker sporten of genieten van muziek.
 
Door wekelijkse activiteiten en ontmoetingen binnen een veilige setting, blijven de jongeren in beeld, er blijft wederzijds persoonlijk contact. De sport- en beweegcoach en de jongerenwerkers zijn daarmee vindbaar en toegankelijk voor de jongeren. 
 
 
Wanneer is Homebase?
Dag
School
Tijden
Locatie
Maandag
Accent Capelle
14:30 – 16:00 uur
Accent Capelle
Maandag  IJsselcollege 15:00 - 16:30 uur IJsselcollege
Dinsdag Comenius College 15:00 - 16:30 uur Sporthal De Lijster
Woensdag
Accent Capelle
14:30 – 16:00 uur
 Accent Capelle
Donderdag
Comenius College
15:00 – 16:30 uur
Sporthal De Lijster
Donderdag IJsselcollege 15:00 - 16:30 uur IJsselcollege
Let op! In de schoolvakanties is er geen Homebase!