Wijksport

19-12-2019

 

Vier dagen per week

Ben je tussen 8 en 12 jaar? Kom dan na school lekker meedoen met wijksport!
 
Vier dagen per week organiseren wij voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar -na schooltijd- sportactiviteiten. Altijd gratis! Met onze bus vol sport- en spelmateriaal komen we in de wijken Schenkel, Middelwatering, Oostgaarde, Fascinatio en Schollevaar-west.
 

In de zomer lekker buiten

In de zomer sporten en spelen we lekker buiten op de trapveldjes. Als het koud is of regent, zijn we in de gymzalen te vinden waar het ook geweldig is, omdat we dan alle sportattributen kunnen gebruiken. Zo is het elke keer afwisselend en komen de kinderen in aanraking met veel verschillende manieren van sporten, spelen en bewegen.  
 

Nieuwe sporten

Tijdens de wijksport werken we een aantal keer per jaar samen met Capelse sportaanbieders of –verenigingen. De kinderen worden dan getrakteerd op kennismakingsclinics van sporten waarmee ze wellicht nog nooit in aanraking zijn geweest.
 

Sportpas

Alle kinderen die mee willen doen aan de wijksportactiviteiten krijgen een gratis persoonlijke sportpas. Bij iedere activiteit worden alle passen gescand en daarmee wordt de deelname geregistreerd. Ook zijn op die manier alle kinderen bij ons bekend. 
 

Inschrijven voor de wijksport sportpas (gratis)!

 

Huisregels noemen we spelregels

Bij onze activiteiten spreken we met alle deelnemers spelregels af. Deze regels maken het mede mogelijk voor iedereen om op een leuke manier deel te nemen aan de wijksportactiviteiten. Gelijktijdig met de aanvraag van de sportpas, vragen we zowel aan de ouders/verzorgers als de deelnemer om een brief te ondertekenen, om aan te geven dat iedereen bekend is met de geldende regels bij de wijksportactiviteiten. Zo kunnen we veilig én gezellig met elkaar sporten en spelen. 

Maandag Gymzaal Louvre, Schollevaar 15:30-16:30 uur
Dinsdag Gymzaal Wiekslag, Middelwatering 15:30-16:30 uur
Dinsdag Kinderlab, gymzaal Meeuwensingel Middelwatering 14:15-15:15 uur
Woensdag Kinderlab, Gymzaal Louvre, Schollevaar 13:00-14:00 uur (alleen voor 6-8 jaar!)
Donderdag Sporthal Oostgaarde, Oostgaarde 14:15-15:15 uur
Donderdag Gymzaal Educatusstraat, Fascinatio 15:30-16:30 uur
Vrijdag Kinderlab, Gymzaal Bongerd, Schenkel 15:30-16:30 uur
Meedoen Kom gewoon langs! Meedoen is gratis!