Beweegkuur: "Ik word weer een blij ei."

10-01-2022
“Ik word weer een blij ei. En dat is een gevoel dat ik al een tijd niet meer gehad heb. Op mijn werk zien ze de verandering en ik voel het zelf ook. Mijn leven gaat in grote sprongen vooruit.” Aan het woord is Miranda Broeren, deelneemster aan de Beweegkuur Sportief Capelle (GLI).
 
 
Op een kwart
Miranda is nu ongeveer een half jaar onderweg in de beweegkuur en zit daarmee op een kwart van het totale programma. “Ik had eventjes een dip, ging minder sporten en viel in wat oude patronen. Ik ging meer in de klaagstand, zoals ik dat zelf noem.”
 
                                                                                    
Het fundament is stevig
Doordat Miranda dit is gaan herkennen, kon ze eerder actie ondernemen. “Ik kan nu veel sneller de volgende stappen zetten. Dat is echt iets waar ik deze maanden naartoe gewerkt heb. Ik ben bijvoorbeeld naar de bijeenkomst van de fysiotherapeut, onderdeel van de Beweegkuur, gegaan. Vroeger zou ik thuisgebleven zijn. Maar nu kan ik mezelf toch motiveren om aan de slag te gaan. Op zo’n bijeenkomst hoor ik vervolgens heel bruikbare dingen, waardoor ik mezelf weer verder motiveer. Ik merk echt dat er in dit half jaar een heel belangrijke basis is gezet. Ik sta op een stevig fundament; dat van mezelf."
 
Gewoon gelukkig zijn
Miranda vertelt dat de stappen die ze gezet heeft in de beweegkuur heel essentieel zijn voor haar gezondheid. “Ik besef regelmatig hoe gelukkig ik ben, vroeger was dit gevoel vaak ver te zoeken. Vooral de begeleiding van de leefstijlcoach heeft me hierbij ontzettend goed geholpen. Zij heeft me echt geleerd mijn eigen grenzen te bewaken. Vanuit hier kan ik dan de volgende doelen zetten, omdat ik genoeg energie heb om dat te doen."
 
Meer dan gewichtsverlies
Om vooruit te kunnen kijken, heb ik handvaten gekregen. Dat gaat dan met name over de focus weer meer op mezelf zetten. Goed voor mezelf zorgen en veel bewegen. Ik merk meteen wat dit met me doet. Bewegen is voor mij vooral veel wandelen in de natuur. Het is in mijn hoofd en lijf nog nooit zo rustig geweest als afgelopen half jaar. De beweegkuur is voor mij dus vooral gericht op het mentale stuk. Het logische gevolg van beter in mijn vel zitten, is afvallen. Ik kijk dan ook met veel plezier uit naar de toekomst. Nog anderhalf jaar om veel te leren en nieuwe patronen in te laten slijten. Ik kan dit iedereen aanraden!”
 
Get fit, stay fit.