Fitheidstesten voor 60-plussers

18-10-2021

Fitheidstesten voor 60-plussers

Dit jaar nog mogelijk in Schenkel en Oostgaarde

 
 
 
Eén van de bezoekers aan de fitheidstest van Sportief Capelle op 18 oktober j.l. is de 72-jarige mevrouw Daalhuijzen. Ze heeft een duidelijk doel waarom ze sport en beweegt.  “Ik vind het gewoon erg leuk om te doen allemaal.” Ook haar deelname aan de fitheidstest is om precies die reden. “Ik ga hier open naar toe en ben tegelijkertijd heel benieuwd naar de resultaten. Maar wat ik zeg; ik vind dit soort activiteiten gewoon ook erg leuk en gezellig.”
 
Pas op latere leeftijd heeft mevrouw Daalhuijzen het plezier in sporten ontdekt. “Of eigenlijk is het niet alleen sporten, maar ook het dagelijks bewegen. Elke dag wandel ik minimaal een half uur met mijn hond, heerlijk in de buitenlucht.” Naar aanleiding van de Sportieve Herfst (beweegactiviteiten van Sportief Capelle waaraan de meeste mensen 60+ zijn) heeft ze een tijdje aan Pilates gedaan. “Dat vond ik ook erg leuk, maar het werd een beetje te veel omdat ik op vrijdagochtend ook al meedoe met Senioren Sport Capelle. Daarnaast badminton ik elke week op dinsdagavond. Hoewel het er tijdens die wedstrijdjes best fanatiek aan toe gaat, train ik daar vooral ook mijn lachspieren. Mijn 51-jarige dochter heeft zich onlangs ook aangesloten bij de club, wat de gezelligheid nog meer vergroot.”
 
Een actieve senior dus, die vandaag heel benieuwd is naar de uitslagen van de fitheidstest. “Ik doe mijn best én ik houd ervan om mijn grenzen te verleggen. Dat maakt samen sporten ook zo leuk. Want dat laatste, dat is én blijft het allerfijnste aan de beweegactiviteiten in Capelle aan den IJssel.”
 
Bent u ook 60 jaar of ouder en bent u benieuwd naar uw uithoudingsvermogen, conditie of spierkracht? Heeft u vragen over de mogelijkheden om te sporten in Capelle aan den IJssel, ook als u bijvoorbeeld lichamelijke klachten heeft? Dit jaar zijn er nog op twee locaties mogelijkheden om u te laten testen door professionals (sportarts, fysiotherapeut, diëtiste en beweegmakelaars van Sportief Capelle).
Om deel te nemen aan de test wordt een eigen bijdrage van € 5,- gevraagd.
 
15 november   Schenkel             Sporthal Schenkel, Capelseweg 39
16 december   Oostgaarde        Sporthal Oostgaarde, Dakotaweg 261

 
Inschrijven kan hier 
 
Als u nog vragen heeft of het niet lukt om uzelf digitaal aan te melden, dan kunt u Sportief Capelle bellen op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag tussen 10:00 – 12:00 uur op telefoonnummer 010-258 87 87. Wij staan u graag te woord!