Jongeren 12-18 jr

Je bent jong en je ... SPORT!

Zeker voor middelbare scholieren is het belangrijk om lekker energie kwijt te kunnen en omringd te worden met leeftijdsgenoten. En wat is er daarvoor nou meer geschikt dan sport en spel dat speciaal op hen is afgestemd. In Capelle aan de IJssel zijn er tal van activiteiten voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar. Hieronder vind je ze!
 

Sporten met een beetje extra hulp

Ben je jong en heb je een lichamelijke of geestelijke functiebeperking? Natuurlijk wil je dan, net ieder ander, lekker kunnen genieten van sport en bewegen. Lees dan hier verder.
 

Jeugdsportfonds

Alle kinderen horen erbij! Wil je graag sporten maar is er thuis niet genoeg geld voor? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen uit gezinnen waar daar te weinig geld voor is.

Aanmeldformulier

Het jeugdfonds wordt beheerd door de gemeente Capelle aan den IJssel. Wil je meer informatie of een kind aanmelden? Neem dan contact op met de gemeente.

Update corona: verruiming van de sport biedt meer mogelijkheden

 
Op de persconferentie is vanavond (14 januari 2022) aangekondigd dat er meer ruimte voor de sport komt.
Deze versoepelingen gaan morgen, 15 januari 2022, in.

Voor zover nu bekend, zijn de versoepelingen voor de sport op hoofdlijn als volgt:
 • Binnen- en buitensport weer mogelijk
 • Onderlinge / interne wedstrijden met eigen teams binnen de club zijn toegestaan voor breedtesport m.u.v. de topsport en de topsportcompetitie
 • Publiek is niet toegestaan
 • QR code verplicht voor de binnensportaccommodaties en zwembad en voor de buitensportaccommodaties als je naar binnen wilt (zoals gebruik maken van toilet) boven de 18 jaar
 • Voorzieningen als kleedkamers, toilet en douches zijn open, waar een QR code verplicht is
 • Sportkantines zijn open voor afhaal
   
Dit betekent vooralsnog dat:
 • De buitensport onderlinge wedstrijden mag organiseren.
 • De binnensport gebruik mag maken van de gereserveerde accommodaties.
 • Het leszwemmen en afzwemmen op zaterdag 15 januari gewoon doorgaat.
 • Het reguliere rooster voor het zwembad vanaf maandag 17 januari weer van toepassing is. U kunt vanaf 07:00 uur weer banenzwemmen. Maandag zullen we het rooster weer plaatsen op onze site.
 • Het zwembad zondag 16 januari nog gesloten is voor banenzwemmen en recreatief zwemmen.
 
Ervaring leert dat na de persconferentie er altijd meer gedetailleerde informatie naar buiten komt. Indien er aanpassingen zijn, houden wij op u de hoogte. Dit doen we via e-mail voor het zwembad, de buitensport en voor sport- en beweegactiviteiten.
 
Houdt uw mail en onze website in de gaten.  
 
 
NB: dit artikel is geschreven op basis van de informatie die ons op dit moment, na de persconferentie van 19:00 uur op 14 januari 2022, bekend is.