Jeugd tot 12 jr

De jeugd in beweging

Veel kinderen in Capelle aan den IJssel kennen ons omdat ze ons tegenkomen in de scholen en omdat we na schooltijd de wijken induiken tijdens de wijksport. We organiseren daar wekelijks activiteiten op de trapveldjes of gymzalen. En in de vakanties… pakken we uit tijdens onze Sport- & Fundorpen. Hieronder vind je deze, en onze andere activiteiten, voor kinderen tot en met groep 8.
 

Sporten met een beetje extra hulp

Ben je jong en heb je een lichamelijke of geestelijke functiebeperking? Natuurlijk wil je dan, net ieder ander, lekker kunnen genieten van sport en bewegen. 
 

Jeugdsportfonds

Alle kinderen horen erbij! Wil je graag sporten maar is er thuis niet genoeg geld voor? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen uit gezinnen waar daar te weinig geld voor is.

Aanmeldformulier

Het jeugdfonds wordt beheerd door de gemeente Capelle aan den IJssel. Wil je meer informatie of een kind aanmelden? Neem dan contact op met de gemeente.

Capelle sluit 14 speelplekken vanwege coronavirus

 
De gemeente Capelle aan den IJssel sluit per direct 14 speelplekken in de stad waar veel jongeren bij elkaar komen. Burgemeester Oskam gebruikt hiervoor de regionale noodverordening. Onder de gesloten speelplekken bevinden zich de voetbalkooien in Fascinatio, verschillende Johan Cruijff voetbalveldjes en de JOP’s (Jongeren Ontmoetings Plekken) in Capelle.
 
Burgemeester Oskam: “De gezondheid van bezoekers van deze plekken staat voorop. Op de speelplekken, voetbalkooien en Cruijffveldjes komen nu te veel jongeren samen die te dicht op elkaar staan, spelen of sporten. Het handhaven van de regel om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden en te voorkomen dat er groepjes mensen van drie of meer personen ontstaan is op deze plekken in Capelle onmogelijk. Daarom sluit ik ze per direct.”
 
De burgemeester roept jong en oud op om dit weekend zoveel mogelijk thuis te blijven. “Samen kunnen we de verdere verspreiding van het virus tegenhouden. Blijf daarom thuis. De situatie vraagt om een opoffering van iedereen. Het sluiten van de speelplekken, Johan Cruijff voetbalveldjes en voetbalkooien gaat me echt aan het hart. Zodra het maar enigszins mogelijk is gaan de speelplekken weer open.”
 
De Capelse handhavers en de politie waarschuwen overtreders en delen ook boetes uit. Deze kunnen oplopen tot maximaal 400 euro. Bij de 14 locaties in Capelle worden waarschuwingsborden geplaatst. Handhavers letten ook op andere plekken in Capelle op samenscholingen van groepen van meer dan drie personen.
 

Beweegbingo

Natuurlijk hoef je je binnen of in je tuin niet te vervelen! Speciaal voor de jeugd en jongeren hebben wij een leuke beweegbingo gemaakt. Durf jij de uitdaging aan?! Samen met je gezin, team, of vrienden (kan gewoon online)!
 

De sluiting betreft

soort locatie adres
     
voetbalkooi Fascinatio Fascinatio hoek Ardalaan, Désiehof en Solislaan
voetbalkooi Fascinatio  Fascinatio  hoek Fascinatio Boulevard en Onacklaan
JOP Capelsebrug Fascinatio hoek Abram van Rijckevorselweg, Abram van Rijckevorselplein en Rhijnspoor 
JOP Poolvosweg Capelle west Poolvosweg
Cruyff Court Capelle west tussen Telemannstraat, Bas de Blokrede, Berliozstraat
JOP Capelle west Capelle west hoek tunnel Algeraweg, Sibeliuspad en Kars-Wegelingpad
voetbalkooi Middelwatering Valeriusrondeel
JOP Valeriusrondeel Middelwatering Valeriusrondeel, naast zwembad de Blinkert
JOP Reviusrondeel Middelwatering hoek Reviusrondeel, Algeraweg en Abram van Rijckevorselweg
voetbalkooi Middelwatering-Centrum Buizerdhof
Cruyff Court Oostgaarde Purmerhoek
JOP Schollebos en JOP Capelseweg Schollevaar tussen Bermweg, Burgemeester van Beresteijnlaan, water de Nieuwerkerkse tocht en Capelseweg
JOP Jasmijnsingel Schenkel Jasmijnsingel, Jasmijnpad
JOP Couwenhoekseweg Oostgaarde Couwenhoekseweg