60 +

Sportief bezig zijn na je 60ste

Voor ieder wat wils...Soms is het heerlijk om je tijdens het bewegen te omringen met leeftijdsgenoten. Bijvoorbeeld omdat je wilt sporten zonder competitie, je in een iets rustiger tempo wilt bewegen of omdat je overdag wilt sporten. Dat kan! Wij bieden allerlei vormen van sporten en bewegen aan voor 60-plussers. Ervaring met sporten is niet nodig. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau en een eerste proefles is altijd gratis. U bent van harte welkom!
 

Vrijheid, blijheid

Wilt u niet meteen vastzitten aan langlopende abonnementen en toch lekker in beweging komen? Bij onze activiteiten geeft u zich altijd op voor één bepaalde periode. U kunt daarna steeds zelf bepalen of u mee blijft doen. Wij zorgen er natuurlijk voor dat de lessen zó afwisselend en gezellig zijn, dat u daaraan niet snel zult twijfelen…

Valpreventie in uw wijk

 
Na Corona wilt u weer gaan bewegen en gezond naar buiten kunnen blijven gaan. Daarom bieden wij vanaf dinsdag 29 juni as. Valpreventie aan in uw wijk.
 
Bij het ouder worden, wilt u de dagelijkse dingen blijven doen in en om het huis. Daarbij is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Dat betekent stevig op uw benen staan en echt op ze kunnen vertrouwen. Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf. Met het beweegprogramma ‘In balans’ kunt u een enorme verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Door verbetering van uw houding en conditie staat u letterlijk steviger in uw schoenen staat.
 
De cursusbijeenkomsten bestaan uit handige oefeningen, tests en informatie over bewegen en evenwicht. Tijdens de trainingsweken voert u praktische oefeningen uit op uw eigen niveau.
Leren hoe te vallen, hoort niet bij de training; leren om in balans te blijven en steviger op de benen te staan wel. U ontwikkelt sterkere benen en verbetert uw evenwichtsgevoel.
 
Velen gingen u met succes voor. Deelnemers geven na afloop aan dat ze meer zelfvertrouwen hebben en steviger op hun benen staan. Ook hebben ze minder kans om te vallen.
In Balans is een groepscursus en bestaat uit 10 beweegmomenten en een cursusboek.
 
We beginnen om 13.00 uur op 29 juni in het Huis van de wijk van Oostgaarde en u kunt zich nu opgeven via Sportief Capelle 010-258 87 87 of info@sportiefcapelle.nl
 
Kijk ook eens naar dit filmpje.https://youtu.be/f6J72Zrxvfk