60 +

Sportief bezig zijn na je 60ste

Voor ieder wat wils...Soms is het heerlijk om je tijdens het bewegen te omringen met leeftijdsgenoten. Bijvoorbeeld omdat je wilt sporten zonder competitie, je in een iets rustiger tempo wilt bewegen of omdat je overdag wilt sporten. Dat kan! Wij bieden allerlei vormen van sporten en bewegen aan voor 60-plussers. Ervaring met sporten is niet nodig. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau en een eerste proefles is altijd gratis. U bent van harte welkom!
 

Vrijheid, blijheid

Wilt u niet meteen vastzitten aan langlopende abonnementen en toch lekker in beweging komen? Bij onze activiteiten geeft u zich altijd op voor één bepaalde periode. U kunt daarna steeds zelf bepalen of u mee blijft doen. Wij zorgen er natuurlijk voor dat de lessen zó afwisselend en gezellig zijn, dat u daaraan niet snel zult twijfelen…

Sport mee tijdens de Sportieve Herfst


Gelukkig hebben we in de zomer weer kunnen genieten van sport- en beweegactiviteiten en kunnen we dat in de herfst blijven doen. Er is weer een mooi programma voor 60+ opgezet waarmee we weer aan de slag kunnen. Omdat het mooie nieuwe sportcomplex Aquapelle is geopend, kunnen we dit keer ook genieten van activiteiten in het zwembad.

Maak kennis met zwemmen, fietsen, dynamic tennissen, wandelen, pilates, yoga of tai chi. Sommige activiteiten worden zelfs gecombineerd naar een heuse triatlon. Wandelen is niet gewoon wandelen, maar heet Mindful Walk (de combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en lopen)
Genoeg weer om uit te proberen!

De activiteiten worden aangeboden op eigen niveau en tempo. Iedereen kan dus meedoen. Schroom dus niet even naar het aanbod te kijken en u in te schrijven!
 

Programma

Triatlon incl. lunch 
19 oktober
Kosten: € 7,50
Zoals de naam al zegt bestaat deze activiteit uit drie sport- en beweegonderdelen. Het doel van de triatlon is niet om de beste tijd te behalen, maar om de drie activiteiten groepsgewijs met elkaar te voltooien.
9.30 – 10.15 uur     Zelfstandig banen zwemmen
10.15 uur                Pauze met koffie/thee
10.45 – 11.45 uur   Wandelen (ca. 4 km)
12.00 uur                Lunch
13.00 – 14.30 uur   Fietsen (ca. 15 km)
  
Badminton
23 oktober
Kosten: Gratis
Maak kennis met badminton tijdens deze speciale instuif.
 
Samenwerkingspartner: Badminton Club Schollevaar
  
Dynamic Tennis
Kosten: Gratis
29 oktober
5 november
Een mix tussen tennis, badminton en tafeltennis. Je speelt met een licht raket op een badminton veld volgens de regels van het tafeltennissen met een zachte bal.
 
Aquafit
5 november
12 november
Kosten: € 3,-
Samen bewegen in het ondiepe water is gezond en bovendien erg gezellig. Houd je spieren soepel en voel je weer helemaal fit.
  
Mindful Walk
16 november – 13.30 – 14.30 uur
16 november – 14.45 – 15.45 uur
27 november – 13.30 – 14.30 uur
27 november – 14.45 – 15.45 uur
Kosten: € 3,-
Mindful walk gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en lopen.
Oftewel : Uit je hoofd en in je lijf
 
Samenwerkingspartner: Typisch Winnifred
 
Pilates
1 december
8 december
Kosten: € 3,-
Tijdens de les ligt de focus op bewustzijn, kracht, lenigheid en coördinatie in combinatie met de ademhaling. Na de les voel je je energiek en toch ontspannen!
 
Samenwerkingspartner: Anita
 
Tai Chi
26 oktober
2 november
Kosten: € 3,-
Tai Chi staat bekend als een soepele, harmonieuze manier van bewegen die goed is voor lichaam en geest.
 
Samenwerkingspartner: Tai Chi Rotterdam
 
Aquajoggen
17 november
24 november
Kosten: € 3,-
Onder begeleiding van een gediplomeerd zweminstructeur wissel je loop-, fiets- en langlaufoefeningen af met spierversterkende oefeningen.
 
Yoga
2 november
4 november
12 november
Kosten: € 3,-
Met yoga werk je aan het versterken en het soepel houden van je lichaam en je geest. Je brengt je lichaam in balans en voelt rust in je hoofd..
 
Samenwerkingspartner: Yoga Capelle
  
 
Klik hier voor het complete overzicht met locaties, dagen, tijden en kosten