60 +

Sportief bezig zijn na je 60ste

Voor ieder wat wils...Soms is het heerlijk om je tijdens het bewegen te omringen met leeftijdsgenoten. Bijvoorbeeld omdat je wilt sporten zonder competitie, je in een iets rustiger tempo wilt bewegen of omdat je overdag wilt sporten. Dat kan! Wij bieden allerlei vormen van sporten en bewegen aan voor 60-plussers. Ervaring met sporten is niet nodig. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau en een eerste proefles is altijd gratis. U bent van harte welkom!
 

Vrijheid, blijheid

Wilt u niet meteen vastzitten aan langlopende abonnementen en toch lekker in beweging komen? Bij onze activiteiten geeft u zich altijd op voor één bepaalde periode. U kunt daarna steeds zelf bepalen of u mee blijft doen. Wij zorgen er natuurlijk voor dat de lessen zó afwisselend en gezellig zijn, dat u daaraan niet snel zult twijfelen…

Bewegen loont. Voor iedereen!

 
Elke week op vrijdagmiddag start er vanuit de Roo van Capelle een wandelgroep onder leiding van wandelcoach Ruud Goedkoop. Wat deze groep bijzonder maakt, is dat het tempo van de groep wat lager dan gemiddeld ligt. Bewegen is voor iedereen gezond, ook als het rustig gaat. Stevig doorwandelen is er dus niet bij, en dat heeft een belangrijk doel; ook mensen die wat minder goed ter been zijn kunnen meedoen.
 
Eén van de deelnemers is de 77-jarige heer Dudok van Heel. Door zijn diabetes en hartritmestoornissen in het verleden, kan hij –in zijn eigen woorden- “niet meer lopen als een jonge god”. De wandelgroep is een fijne uitkomst. “Het tempo wordt aangepast aan mensen die rustig willen of moeten lopen. Natuurlijk gaat het de ene keer beter dan een andere keer. Maar over het algemeen is ons tempo zo’n 3 kilometer per uur. Dat is ook voor mensen die lopen met bijvoorbeeld een rollator goed bij te houden.”
 
Vooral de begeleiding vindt de heer Dudok van Heel prettig. “Ruud weet toch steeds weer nieuwe en fijne routes te bedenken. Hij heeft een hesje aan en houdt het verkeer tegen als we willen oversteken. Dat helpt ons om de tijd te nemen.” Ook is het sociale aspect bij het wandelen belangrijk. “We praten onderweg natuurlijk met elkaar. Misschien ben ik wat te individualistisch aangelegd om te bewegen in teamverband, maar dit is voor mij een prima tussenoplossing. Lopen doe je alleen, en toch zijn we samen.”
 
De deelnemers houden afstand van elkaar tijdens het wandelen. “We lopen met twee personen naast elkaar. Anderen lopen er ruim voor of achter. Zo heeft iedereen letterlijk zijn eigen ruimte. Voor mij is deze groep qua tempo precies goed. Soms kost het me moeite om bijvoorbeeld een bruggetje op te komen. Dat doe ik dan bijna schuifelend. Maar ik ben wel lekker buiten en op slechtere dagen neem ik gewoon mijn stok mee.”
 
De wandelgroep gaat in principe altijd door, behalve bij extreem slecht weer. “Maar het komt ook voor dat we nat regenen of onder een paraplu lopen. Ik heb er een gewoonte van gemaakt dat als ik thuiskom, even te gaan rusten. Meestal val ik dan een uur in slaap en heb ik daarna weer energie om mijn dag te vervolgen. Van Ruud kreeg ik ook de tip om magnesiumtabletten te slikken om zere benen tegen te gaan. Zo krijg je dus ook advies als dat wenselijk is.”
 
Vooral voor mensen met diabetes is het belangrijk om te bewegen. “Ik ben bij Sportief Capelle begonnen toen ik meedeed aan de Diabetes Challenge. Maar tijdens één van deze wandeltochten kon ik halverwege geen stap meer zetten. Mijn bloedsuikerspiegel was gigantisch gedaald en ik kon de wandeltocht toen niet voortzetten. Ik ben met de auto naar huis gebracht. Ondanks dat ik vroeger veel hardgelopen heb en ook aan fitness doe, was het toch te zwaar voor mij. Deze wat rustigere groep op vrijdagmiddag is een mooie uitkomst voor me!
 
We nodigen iedereen uit die slecht ter been is om mee te wandelen. De reden is niet belangrijk. Wellicht heeft u een beperking. Of misschien bent u herstellend van een ziekte of loopt u met een rollator. Het is allemaal niet van belang. Bewegen loont, voor iedereen! U bent van harte welkom.
 
Voor meer informatie kunt u bellen naar Sportief Capelle op 010-258 87 87. Of u stuurt een mail naar info@sportiefcapelle.nl of kijk op https://www.sportiefcapelle.nl/wandelen-en-fietsen/