60 +

Sportief bezig zijn na je 60ste

Voor ieder wat wils...Soms is het heerlijk om je tijdens het bewegen te omringen met leeftijdsgenoten. Bijvoorbeeld omdat je wilt sporten zonder competitie, je in een iets rustiger tempo wilt bewegen of omdat je overdag wilt sporten. Dat kan! Wij bieden allerlei vormen van sporten en bewegen aan voor 60-plussers. Ervaring met sporten is niet nodig. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau en een eerste proefles is altijd gratis. U bent van harte welkom!
 

Vrijheid, blijheid

Wilt u niet meteen vastzitten aan langlopende abonnementen en toch lekker in beweging komen? Bij onze activiteiten geeft u zich altijd op voor één bepaalde periode. U kunt daarna steeds zelf bepalen of u mee blijft doen. Wij zorgen er natuurlijk voor dat de lessen zó afwisselend en gezellig zijn, dat u daaraan niet snel zult twijfelen…

Beweeg mee tijdens de Sportieve Winter

 
Nu en straks in het nieuwe jaar is het belangrijk om fit te blijven. Er is geen beter voornemen om in het nieuwe jaar iets aan sport te gaan doen. Juist nu is het belangrijk om fit te blijven, ondanks de Corona regels kan er nog best veel. Daarom bieden wij op de eerste mogelijkheid in januari onze activiteiten van de Sportieve Winter aan. 
 
Mochten activiteiten toch niet door kunnen gaan dan zullen wij deze net als afgelopen periode op een ander moment inplannen.

U kunt zich nu al inschrijven voor de activiteiten die starten vanaf 19 januari 2021.

Maak kennis met zwemmen, tafeltennissen, sportief wandelen, yoga,
walking voetbal, spierkrachttraining of djembe. Sommige activiteiten komen regelmatig terug, maar een aantal zijn nieuw. Wandelen is niet gewoon wandelen, maar je krijgt onderweg extra opdrachten.
Genoeg weer om uit te proberen!

De activiteiten worden aangeboden op eigen niveau en tempo. Iedereen kan dus meedoen. Schroom dus niet even naar het aanbod te kijken en u in te schrijven!

 
Programma

Trimzwemmen:
Dinsdag 19 tot vrijdagmiddag 22 januari van 13.00 tot 13.30 uur
Kosten: € 3,-

Jaren niet meer gedaan en toch altijd veel plezier gehad met het zwemmen! Kom dan weer even proeven of het nog bij je past.
We gaan trimzwemmen tussen de middag, met een warming up en je krijgt opdrachten op je eigen niveau.
 
Yoga-Qi Gong:
Zowel overdag als in de avond, op dinsdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur op 19 en 26 januari en dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur op 2 en 9 februari.
Kosten: € 3,-

De Hatha Yoga en Qi Gong lessen bestaan uit losse oefeningen waarbij we met aandacht bewegen en de ademhaling proberen te vertragen.
Doel is om op deze manier te komen tot meer ontspanning. De lessen hebben staande, zittende en liggende oefeningen.
Neem een badlaken, fleecedekentje of dekbedhoes mee.

Samenwerkingspartner: www.zielekaarten.jouwweb.nl

Spierkrachttraining:
Dinsdag 26 januari en 2 februari
Kosten: € 3,-

De spierkracht bij ieder mens neemt na het 30e levensjaar af. Dat betekent extra oefeningen doen en voldoende eiwitten eten voor de spieropbouw. Door de afname van spieren worden we minder mobiel en vallen we eerder in huis en op straat. Om dit een halt toe te roepen gaan we aan de slag om de spieren te versterken.

Sportieve wandeling:
Kosten € 3,-

Heeft u zin in een sportieve wandeling, wij van Sportief Capelle hebben er eentje voor u uitgezet.
Alleen of in 2-tallen aan de slag, onderweg komt u een aantal leuke sportieve oefeningen tegen!
 
Djembe:
Kosten: € 3,-

Djembé zorgt voor verbinding, plezier en samenhorigheid. Bij Casa dos Tambores kan je terecht om in het ritme te komen.
 
Walking voetbal:
Woensdag 13 en 20 februari tussen 9.00 en 9.45 uur
Kosten: € 3,-

Zonder te hoeven rennen toch een lekker balletje trappen. Kom kennismaken met Walking voetbal en ervaar het plezier van toen en nu.
 
Tafeltennis:
Donderdag 4 en 18 februari van 19.30 tot 20.30 uur
Kosten: € 3,-

Tafeltennis is een sport waarbij twee spelers een licht en hol balletje met een batje heen en weer slaan over een tafel met een net in het midden. Het doel van dit spel is de bal over het net te slaan op de tafelhelft van de tegenstander, op zo'n manier dat deze de bal niet correct of helemaal niet kan terugslaan.

Samenwerkingspartner: Tafeltennisvereniging Pitt’75

Schrijf u nú in!
 
Nogmaals: mochten activiteiten niet door kunnen gaan dan zullen wij deze net als afgelopen periode op een ander moment inplannen.