Zoekresultaat

Cursussen en themabijeenkomsten

In het kader van het ondersteunen en faciliteren van de sportverenigingen biedt Sportief Capelle verschillende cursussen en themabijeenkomsten voor het (vrijwillig) kader van sportverenigingen.  Hierbij richt Sportief Capelle zich op de onderstaande organisatielagen binnen de verenigingen:

- Bestuur 
- Coördinatoren
- Uitvoerders (o.a. trainers, leiders, kantinepersoneel)

De onderwerpen van de cursussen en bijeenkomsten staan in relatie tot het realiseren van een plezierige en veilige sportomgeving en het komen tot een vitale (plus)vereniging.

Sportcongres

Op 3 oktober 2016 vond het sportcongres in Sporthal De Leister plaats. Een prima congres waar bestuurders en commissieleden van de verenigingen uit de gemeentes Capelle aan den IJssel en Zuidplas veel informatie hebben kunnen 'halen en delen' rond allerlei aspecten waar verenigingen mee te maken hebben.

De presentaties van deze avond zijn hier te vinden:
Presentatie ouderparticipatie
Presentatie financiering externe fondsen
Presentatie ledenbehoud
Presentatie vrijwilligersmanagement

Tipkaart voor verenigingen en ouders

Ouders zijn van cruciaal belang voor het creëren van sportplezier, maar zijn zich hier niet altijd bewust van en weten niet altijd hoe ze hier invulling aan kunnen geven. Met de tipkaart hebben verenigingen en ouders een tool in handen die hen daarbij helpt.

Download de Tipkaart.