Zoekresultaat

Het aanbod voor 55 plussers

Een overzicht van beweeg- en sportclubs met hun aanbod speciaal voor 55plussers vindt u hier


Op deze pagina vindt u verder diverse activiteiten die Sportief Capelle organiseert voor 55 plussers. Hier leest u meer over:
- Sportieve Jaargetijden
- Dynamic Tennis
- Club Goud
- Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO)
- FitPlus Capelle.

Sportieve Jaargetijden

Vier keer per jaar organiseert Sportief Capelle sport- en beweegactiviteiten die voornamelijk worden georganiseerd voor mensen van 55 jaar enouder. Bent u jonger en wilt u graag meedoen? Dat kan! Meestal zijn dit normale, reguliere sporten die bijvoorbeeld in een rustiger tempo worden aangeboden.

Omdat de vier periodes samenvallen met de seizoenen, hebben we het Sportieve Lente, Sportieve Zomer, Sportieve Herfst en Sportieve Winter genoemd. Elke periode duurt acht weken en er kan gekozen worden uit vier verschillende sporten.

De redenen waarom mensen deelnemen aan de Sportieve Seizoenen zijn divers. Het uitproberen van een sport is vaak een belangrijke. Maar ook het herontdekken van vroegere sportactiviteiten, het aangaan van sociale contacten of het ‘gewoon lekker bewegen’.


De activiteiten zijn voor beginners en gevorderden, sportervaring is absoluut geen vereiste. Na elke activiteit is het mogelijk een drankje met elkaar te nuttigen.

 

De deelnamekosten varieren per activiteit.

Tijdens de activiteiten kan er voor publiciteitsdoeleinden worden gefilmd en/of gefotografeerd.


Dynamic Tennis

Dynamic Tennis is een mix tussen tennis, badminton en tafeltennis. Je speelt met een tennisraket op een badmintonveld volgens de regels van het tafeltennissen met een zachte bal. Het heeft een leuk spelelement. De bal gaat langzamer, het is minder technisch en je bent daardoor snel aan elkaar gewaagd.

Dynamic Tennis kan met een verschillend aantal spelers gespeeld worden en kan daardoor altijd doorgaan. Of je nou met zijn tweeën, vijven of twaalven bent. Volgens de deelnemers is aan uitdagingen geen gebrek: "Je kan de bal zo hard en zacht slaan als je wilt. Het laten spinnen en kappen van de bal zorgt ook voor lachwekkende momenten", aldus één van de deelnemers.

Locatie, dag en tijd
Dynamic Tennis kan op twee momenten. Donderdag van 10.00 - 11.00 uur en van 13.30 - 14.30 uur in Sporthal Oostgaarde, Dakotaweg 261.

Gratis proefles, aanmelden en kosten
De kosten voor dit gezellige sportuurtje bedragen €5,-- per les. Betaling vindt plaats per half jaar. Het bedrag is afhankelijk van het aantal ingeplande lessen. Eerst kijken of deze sport wel iets voor u is? Dat kan! Volg een gratis proefles en maak kennis met de sport, het enthousiaste team en de ongedwongen sfeer.

Aanmelden kan via info@sportiefcapelle.nl of bel naar 010 - 258 87 87.

Club Goud

Club Goud is de sportclub voor sportievelingen in de leeftijd van 55 jaar en ouder die in hun gouden jaren willen sporten en bewegen. Elke week kunt u deelnemen aan een sportactiviteit onder begeleiding van een professionele sportbegeleider. De les begint met een centrale warming-up. Daarna worden oefeningen uitgevoerd ten behoeve van de coördinatie, stabiliteit, spierkracht, lenigheid etc. Vervolgens kunt u verschillende sporten beoefenen waarbij er regelmatig een sportaanbieder een gastles komt verzorgen. Achteraf is er mogelijkheid om een kopje koffie of thee te drinken.

Iedereen is welkom. Ervaring met sporten is niet vereist. U kunt deelnemen op uw eigen niveau.  

Locatie, dag en tijd
Club Goud is op dinsdag van 10.00 - 11.00 uur. Van oktober tot en met maart worden de lessen gegeven in Sporthal Oostgaarde. En van april t/m september op Sportpark Schenkel (bij slecht weer in Sporthal Oostgaarde).

Gratis proefles, aanmelden en kosten
U kunt kiezen uit verschillende abbonnementen voor Club Goud. Bekijk de flyer voor het overzicht. Eerst kijken of deze les wel iets voor u is? Dat kan! Volg een gratis proefles en maak kennis met de deelnemers en de diversiteit van deze les.

Aanmelden kan via info@sportiefcapelle.nl of bel naar 010 - 258 87 87.

Bekijk hier de flyer van Club Goud.


Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO)

"Sporten kan een leven lang", dat is het motto tijdens de lessen Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO) die Sportief Capelle verzorgt. 

In de lessen besteden we aandacht aan oefeningen gericht op kracht, lenigheid en balans, waardoor het dagelijks handelen bevorderd wordt. Ervaring is niet vereist, iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau!

Locatie en tijd
* Iedere woensdagochtend van 09.30 tot 10.30 uur
* Receptiezaal Spinoza
* Fidelio 1 in de wijk Schollevaar, 29.7 KE Capelle aan den IJssel

Meedoen?
Bent u benieuwd of MBVO ook iets voor u is? Doe dan een gratis
proefles mee om dat te ervaren. Op ieder moment in het jaar kunt
u instromen. O; werken aan beweging in een gezellige omgeving!

Kosten
Om deel te nemen kiest u een van onze strippenkaarten:
* 5-strippenkaart € 22,50
* 10-strippenkaart € 42,50
* 20-strippenkaart € 80,00
* 30-strippenkaart € 112,50
Meer informatie of aanmelden? Bel of mail met Sportief Capelle via 010 - 258 87 87 of via info@sportiefcapelle.nl.

Wilt u als zorginstelling of buurthuis ook MBVO-lessen aanbieden? Via Sportief Capelle is dit mogelijk. Bel of mail voor een afspraak. Sportief Capelle brengt samen met u mensen op uw locatie ook in beweging!

FitPlus Capelle

Sportief Capelle organiseert in het kader van het project FitPlus Capelle fitheidstesten voor inwoners van 55 jaar en ouder. Op dit moment staan er geen fitheidstesten gepland. 

Het 55+ sportaanbod

Nieuwsgierig naar de activiteiten voor 55 plussers? Neem alvast een kijkje via onderstaande video.