Zoekresultaat

Sport & Bewegen

Sportief Capelle organiseert en coördineert verschillende projecten en activiteiten om het sporten en bewegen te stimuleren onder de inwoners van Capelle aan den IJssel. 

Deze projecten en activiteiten worden georganiseerd in samenwerking en samenspraak met o.a. lokale sportaanbieders en maatschappelijke partners (o.a. het onderwijs, wijk- en buurtgroepen, Buurtkracht, 1e lijns zorgorganisaties, Centrum Jeugd & Gezin, Werkplein IJsselgemeenten, ASVZ, ANBO en Pameijer).

Sport- & Beweegmakelaars

Sportief Capelle werkt met sport- & beweegmakelaars, welke gekoppeld zijn aan de verschillende Capelse wijken. Deze medewerkers van Sportief Capelle fungeren als aanspreekpunt voor bewoners uit de betreffende wijken, welke vragen of ondersteuning nodig hebben met betrekking tot sport en bewegen.

Ook staan de sport- & beweegmakelaars in contact met in de wijk actieve organisaties en netwerken, zoals bijvoorbeeld het Wijk Overleg Platform (WOP), de (basis)scholen, de wijkteams van Buurtkracht, de jeugdteams van het CJG en de Welzijn en Zorgpleinen (WZP), welke de gemeente Capelle aan den IJssel momenteel ontwikkelt. Sportief Capelle hanteert de onderstaande indeling bij de inzet van de sport- & beweegmakelaars:  

Rutger Veugelers: Schollevaar / Schenkel
Hilke van der Pols: Middelwatering / Oostgaarde
Denise van Jaarsveld: Fascinatio / 's Gravenland / Capelle-west


De beweegmakelaars zijn te bereiken via telefoonnummer 010-2588787 of via het e-mailadres info@sportiefcapelle.nlWandelen en fietsen

Wandel en fiets mee!

Geniet u ook van een fijne wandeling of mooie fietstocht? Lijkt het u leuk om dat met anderen te doen? Sluit aan bij een van de initiatieven in Capelle aan den IJssel. Wij hebben de mogelijkheden voor u verzameld. Omdat bewegen, gezondheid en gezelligheid heel goed samen gaan.

Locaties en tijden

Fietsen
Maandag, 13.00u De Serre, Beemsterhk 339 (Oostgaarde) info via Sportief Capelle.
Dinsdag, 09.30u HSB De Vijverhof (Middelwatering) ‘t Fietsbelletje, 010-4510073
Donderdag, 09.30u HSB De Vijverhof (Middelw) ’t Fietsbelletje, 010-4510073

Wandelen
Maandag, 09.30u Noes Fiolet Studio‘s (Oostgaarde), 06-53288739
Dinsdag, 13.30u De Bongerd (Schenkel) Pameijer, 06-22904076
Woensdag, 09.30u Noes Fiolet Studio‘s (Oostgaarde), 06-53288739
Woensdag, 19.00u Apotheek Asklepion (’s Gravenl) Sportief Capelle, 010-2588787
Woensdag, 19.00u Apotheek Asklepion (’s Gravenl) Sportief Capelle, 010-2588787
Donderdag, 09.00u Wijkcentr De Harp (’s Gravenl) Sportief Capelle, 010-2588787
Donderdag, 19.00u Spoorlaan (Schollevaar) Sportief Capelle, 010-2588787
Vrijdag, 14.00u Restaurant De Baronie (Oostgaarde) Sportief Capelle, 010-2588787

Meedoen?
Bel of mail voor meer informatie over de wandel- en fietsgroepen.

Sportieve Jaargetijden
Sportief Capelle organiseert, in het kader van de ‘Sportieve Jaargetijden’, regelmatig leuke wandelingen en fietstochten. Houd de website van Sportief Capelle in de gaten voor dit activiteitenprogramma. Ook onze andere beweegactiviteiten vindt u daar.

DuoFiets

Samen op de duofiets

Wilt u graag fietsen, maar durft u niet alleen op de fiets of lukt dit niet meer? Dan is de duofiets van Sportief Capelle iets voor u!

Samen met een familielid, kennis of vriend kunt u een tochtje maken op de duofiets. U zit bij deze fiets naast elkaar, in plaats van achter elkaar. Hierdoor kunt u onderweg makkelijk met elkaar praten en samen genieten van de buitenlucht en de omgeving. Ook is het mogelijk om met een Beweegmaatje van Sportief Capelle te gaan fietsen.

U bepaalt zelf of u wilt meetrappen.

De duofiets heeft elektrische ondersteuning.  De stoel heeft een makkelijke instap en de zitting kan voor u gedraaid worden. Het is natuurlijk goed voor uw gezondheid als u mee trapt, maar dat is niet noodzakelijk.

Informatie en reserveringen

Het gebruik van de fiets is gratis. Het is wel belangrijk dat u de fiets van tevoren reserveert bij Sportief Capelle, zodat hij voor u klaarstaat. De eerste keer kan iemand van ons uitleg komen geven over hoe de duofiets gebruikt moet worden. Voor het maken van een reservering kunt u bellen naar 010-258 87 87 of een mail sturen naar info@sportiefcapelle.nl

Duo Fiets