Zoekresultaat

Aangepast sporten volwassenen

Sporten is voor iedereen

Sport is er voor iedereen en sport en bewegen is goed voor iedereen. Ook voor mensen met een verstandelijke- of lichamelijke beperking is voldoende beweging goed voor de gezondheid. En niet te vergeten ook voor hen is sporten en bewegen gewoon enorm leuk om te doen.

In Capelle aan den IJssel zijn er verschillende sportaanbieders, welke ook een aangepast sportaanbod voor volwassenen hebben. Klik hier om het actuele bij Sportief Capelle bekende aangepast sportaanbod te zien.

 
Speciaal voor mensen met een verstandelijke functiebeperking heeft Sportief Capelle een "beweegwijzer" uitgebracht. Klik hier voor de editie van november 2013 van de deze beweegwijzer.


Rotterdam Sport op Maat dag - 12 september 2015

Maak dit jaar ook kennis met het Capelse sport- en beweegaanbod!
Op zaterdag 12 september is op Sportplaza Zuiderpark de feestelijke Rotterdam Sport op Maat dag. Je kunt van 12.00 tot 16.00 uur kennismaken met 24 verschillende sport- en beweegactiviteiten voor mensen met beperking. Naast de sportactiviteiten zijn er dit jaar ook springkussens en kun je kijken naar allerlei optredens. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon langskomen!

Iedereen kan sporten. Of je nu jong of oud bent, in een rolstoel zit of een chronische ziekte hebt. Ook voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en mensen met bijvoorbeeld een visuele of auditieve beperking zijn er volop leuke beweegactiviteiten in Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

De activiteiten op een rijtje: atletiek, (rolstoel)basketbal, boksen, boogschieten, circus, dans, duiken, golf, handbal, handbiken, hockey, judo, karate, kombifit, honk- en softbal, korfbal, racerunnen, roeien, tafeltennis, (rolstoel)tennis, voetbal, waterbasketbal, yoga en zwemmen. Er is voor ieder wat wils; je hebt de hele middag om alles uit te proberen. Kom kijken of meedoen en nodig je vrienden, familie en buren ook uit!

Er zijn daarnaast ook 13 informatiekraampjes en je kunt er terecht voor individueel sportadvies en informatie over financiële hulp bij het sporten. Ook is er een talentscout van NOC*NSF aanwezig.

Download hier de programmafolder. Deze bevat het programma, een routebeschrijving en informatie over de toegankelijkheid. Je kunt ook de papieren programmafolder opvragen door een e-mail te sturen naar info@sportiefcapelle.nl of bellen naar (010) 2588787 (Hilke van der Pols). Kijk voor het laatste nieuws op www.facebook.com/sportopmaat.

Deze dag wordt georganiseerd door Rotterdam Sport op Maat in samenwerking met Thuis op Straat Zuiderpark, Sportief Capelle en een groot aantal sportaanbieders.