Zoekresultaat

Yes, wijksporter van de maand!

Yes, wijksporter van de maand!

De laatste twee wijksporters van het jaar 2017 zijn bekend. Voor de maanden november en december zijn in de prijzen gevallen: Sientje en Ventje Fransinet!

 

Sientje, 11 jaar, en Ventje, 8 jaar, komen al langere tijd naar de wijksportactiviteiten in Schollevaar. De eerste keer dat zij mee deden, werden ze meegenomen door hun grote zus Lientje. Lientje is inmiddels te oud om deel te nemen, maar dat weerhoudt haar zusje en broertje er natuurlijk niet van elke week te komen. Nu treden zij eindelijk in de voetsporen van hun grote zus Lientje die zelf, drie jaar geleden, ook wijksporter van de maand is geweest.

Sientje zit ook op zwemles maar geeft aan de wijksport heel erg leuk te vinden, ze vertelt: ‘het is eigenlijk alsof je op een sport zit, alleen veel verschillende.’ Op de vraag wat ze het liefst doet zegt zij alles behalve voetballen. Het leukste vindt ze als iedereen sportiviteit laat zien en leuk meedoet.

 

Ventje daarentegen vindt voetbal het leukste om te doen, zelf zit hij in de F3 van SVS. Hij vindt het erg leuk als al zijn vrienden meedoen, ‘maar als zij er niet zijn doe ik toch gewoon gezellig mee’.

 

Binnenkort wordt de wijksporter van het jaar 2017 gekozen, uit alle wijksporters van de maand wordt iemand gekroond tot wijksporter van het jaar. Op deze prijs maken Sientje en Ventje natuurlijk ook nog kans!