Zoekresultaat

Suikeruitdaging, de eerste week

Suikeruitdaging, de eerste week

De goede voornemens zijn dit jaar in Capelle vroeg begonnen! Meer dan twintig mensen doen mee aan de Suikeruitdaging; in een maand tijd je suikerconsumptie verminderen.

 

 

Suikeruitdaging, de eerste week

De tweede workshop vandaag stond in het teken van voeding en suiker. De suikeruitdaging wil mensen zich er bewust van maken waar allemaal suiker inzit en welke redelijk simpele manier je hebt om in je dagelijkse maaltijden te minderen met suiker. Wist je bijvoorbeeld dat in een glas verse jus d’oranje zeven suikerklontjes zitten? Wat veel mensen niet weten is dat ook honing, rietsuiker, en fruitsuikers bestaan uit dezelfde stoffen. Suiker is suiker. Of ze nu in cola zitten of in vruchtensap. Vandaag werden de ervaringen van de eerste week besproken, ideeen en tips werden uitgewisseld. Er werd gelachen en gestimuleerd. Goede voornemens werden omgezet in daden! En wij vroegen ons af…. Welke redenen hebben de deelnemers om mee te doen aan de Suikeruitdaging? Wij spraken er zes van hen…

Kees heeft de hele week veel water gedronken!

Kees Kropff vindt het een leuk initiatief van Sportief Capelle.

"Er wordt zoveel gesproken over de gevolgen van veel suiker eten. Je leest er veel over en de beeldvorming over suiker in het geheel, verandert. Ik wilde wel eens weten wat er allemaal van klopt. De afgelopen week heb ik echt minder gesnoept en ik ben meer groente gaan eten. Door het vele water drinken voelde ik me af en toe wel een goudvisachtige", sluit hij lachend af.

Succes Kees, met je tweede week Suikeruitdaging!

Minder snoepen én minder verborgen suiker eten..

Elly ter Heurne geeft het meteen toe: "Ik ben een echte snoeper. Ik zou graag mijn behoefte aan continu trek hebben in suiker willen verminderen. En dat ik daarbij dan meteen iets afval, is natuurlijk mooi meegenomen. Ik heb begrepen dat je lichaam eerst suiker verbrandt en daarna pas vet, en ik wil graag weten hoe dat precies zit. Ook zou ik graag willen weten waar allemaal verborgen suikers inzit."

Op naar de tweede week Elly!

Het gaat goed, maar het kan altijd nog beter...

Een vrouw die al veel sport en graag meedoet met de vele activiteiten van Sportief Capelle is Mieke Ligthart.
"Ik ben al heel matig met het eten van suiker, maar ik zou dat graag nog wat meer willen beperken. Ik weet er al best veel van en ben altijd al bezig met mijn gezondheid, gezond eten en genoeg bewegen, maar je kunt nooit genoeg weten! En ongemerkt eet je misschien toch meer suiker dan dat voor je gezondheid goed is. Dus kom maar op met die uitdaging!"

Fijn dat je erbij bent Mieke!

 
 

Hoeveel suiker zitten er nou eigenlijk in onze dagelijkse voeding?

Inge Voets wil zich graag meer bewust worden van de gevolgen van suiker eten. "Ik heb zelf diabetes en ik merk dat vijf keer per dag eten helemaal niet fijn is voor mij.

Ik zou graag meer willen weten over kort- en langwerkende koolhydraten, zodat ik wat stabieler kan eten. Ik krijg natuurlijk wel adviezen van een diëtiste, maar ik merk dat ik hier weer andere informatie krijg."

Vandaag werd er veel gesproken over koolhydraten, dus hopelijk heb je al wat antwoorden gekregen op je vragen. Succes deze week met het minderen van suiker!

Bewust eten is -zeker- voor mensen met diabetes onzettend belangrijk

Theo Scholtens:
"Ik ben hier gekomen via de fitheidstest die ik kon afnemen via Sportief Capelle. Mijn halve familie heeft suikerziekte en ik ook. Goed en bewust eten is dan heel erg belangrijk. Eigenlijk wil ik van mijn medicijnen af, of ik hoop dat dit een heel stuk verminderd kan gaan worden."

Dat hopen wij ook Theo. De eerste stap is gezet! Tot volgende week!

Van een liter cola per dag, naar slechts één glaasje!

De eerste drie dagen van de Suikeruitdaging gingen heel goed voor Viola de Wachter.

"Die gingen zonder centje pijn voorbij. De vierde en vijfde dag had ik het moeilijker. Je moet weten dat ik een hele fles cola drink per dag. Ik heb mezelf opgelegd om dit deze week te beperken tot 1 glas per dag. Ik merkte dat ik aan het eind van de week zelfs een half glas weggooide omdat ik genoeg had. Ik wil me gezonder en beter voelen, dat is voor mij de reden om mee te doen met de Suikeruitdaging".

Goed bezig Viola. Gewoontes zijn soms moeilijk om te doorbreken, maar wat een wilskracht! Vandaag zagen we hoe slecht cola is, dus wie weet; op naar een cola-loos leven. Succes!