Zoekresultaat

Senioren4Daagse wederom groot succes

Senioren4Daagse wederom groot succes

Wat door dhr. Flint in het jaar 2015 bedacht is als Beweegidee van Capelle aan den IJssel, is nu voor de tweede keer georganiseerd voor de Capelse senioren.

Samen met Welzijn Capelle en de vrijwilligers van de Molukse Ouderen Werkgroep Capelle organiseerde Sportief Capelle in de week van 6 t/m 9 juni deze Senioren4Daagse. Rond de 25 a 30 deelnemers hebben deze 4Daagse met veel plezier uitgelopen en ontvingen een mooie medaille uit handen van bedenker dhr. Flint.

 

“Ik vond het heel erg gezellig!”, “Wat zijn we goed verzorgd!”, “Volgend jaar ben ik er weer bij!” Waren diverse reacties van de deelnemers na afloop van de dagen. Beweging stond namelijk niet als enige centraal tijdens deze 4Daagse, maar vooral ook gezelligheid en ontmoeting.

Dat de deelnemers onwijze bikkels waren, bleek wel uit het aantal deelnemers die op de dinsdag en woensdag toch hebben gelopen. Ondanks de afgegeven code van het KNMI en de zware wind en de regen, was toch zo goed als iedereen op komen dagen. Vol goede moed liepen zij de routes door het mooie Hitland gebied. Beide dagen werden we aan het einde in het buurtcentrum verwelkomt met een lekkere bak warme soep en nog meer overheerlijke hapjes en drinken. Ook op de andere dagen werden de mensen verwelkomt met lekker eten en drinken. “We komen niks te kort”. Aldus één van de deelnemers.

 

Tijdens de wandelingen zijn de deelnemers enorm goed begeleid. Zo was op één van de dagen een vertegenwoordiger van de Politiekids aanwezig en werden de routes op alle dagen veilig gehouden door het team van Buurtpreventie SPB (Schermerhoek, Purmerhoek en Beemsterhoek)