Zoekresultaat

Scoren door Schoolsport

Scoren door Schoolsport

Op basis van het voorgaande schooljaar hebben maar liefst vijftien Capelse basisscholen een ‘Scoren door Schoolsport’ keurmerk verdiend van Sportief Capelle. Via een speciaal puntensysteem konden de scholen punten verdienen voor het inzetten van sporten en bewegen binnen de school. Dit kon onder meer door deel te nemen aan schoolsporttoernooien, sportdagen te organiseren, te participeren bij sportprojecten vanuit Sportief Capelle of door binnen de school lespakketten in te zetten. Alle scholen, welke 1000 punten of meer behaalden over het schooljaar 2016-2017 ontvangen hiervoor het jaarlijkse ‘Scoren door Schoolsport’ keurmerk bord.

Basisschool OBS West behaalde het meeste aantal punten en won zodoende de Scoren door Schoolsport Award voor het schooljaar 2016-2017. Donderdagmiddag 14 december nam groep 8 van OBS West deze prijs, met bijbehorende gouden ster, in ontvangst. Daarnaast ontving de school een waardecheque om te besteden aan sport- en spelmaterialen. Basisschool de Contrabas behaalde de tweede plaats en zodoende een zilveren ster voor het keurmerkbord. De derde plaats (bronzen ster)  ging dit jaar naar basisschool de Fontein.

 

Verder viel ook de Ontmoeting in de prijzen. Net als het voorgaande jaar wist de school de sportiviteitsprijs van de vakgroep bewegingsonderwijs in de wacht te slepen. Dit voor het sportieve en respectvolle gedrag van de leerlingen tijdens de verschillende schoolsporttoernooien.