Zoekresultaat

Kerkdienst in Sporthal Schenkel

Kerkdienst in Sporthal Schenkel

Een kerkdienst die aanvoelt als een vakantie? Dat kan toch helemaal niet? En toch zijn dit precies de woorden die Peter Eilander gebruikt als we hem vragen naar hoe de dienst in Sporthal Schenkel verliep.

“Iedereen moest even zoeken en wennen. Normaal zoek je al snel je ‘eigen’ plekje op in de kerk. Nu was het net of je op de camping zat. Minder vaste patronen, iedereen zat letterlijk door elkaar en de sfeer was ontspannen en samenhorig. We waren echt samen. Geweldig.”

Ook voor Sportief Capelle was deze manier van een accommodatie in gebruik geven een nieuwe ervaring. De aanvraag was tegelijk bijzonder en uitdagend. Of vier kerkgemeenschappen gezamenlijk een dienst mochten houden op ‘neutraal terrein’. Dit keer dus niet omdat er een beslissingswedstrijd moest worden gespeeld, maar omdat er plek gewenst was voor 800 mensen. Om samen te komen, te bidden en een lustrum te vieren. De jeugd van de vier deelnemende gemeenten komt wel vaker bij elkaar, dit jaar voor de vijfde keer en de wens ontstond om het sluitstuk van dit evenement te vieren, gezamenlijk met álle leden van de verschillende kerken. En zo kwamen de vier kerken -twee wijkgemeenten van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt, de Christelijke Gereformeerde kerk en de Hervormde Wijkgemeente Schollevaar (deel uitmakend van de PKN) - samen.

“Wat ons betreft is het voor herhaling vatbaar” vertelt Peter Eilander een paar dagen naar de succesvol verlopen dienst. “Alles liep ontzettend gesmeerd. We hebben zelfs een live uitzending kunnen verzorgen. Zoveel mensen kunnen ontvangen lukt alleen als er met je meegedacht wordt en dat heb ik precies op die manier ervaren, zowel voor als tijdens de dienst.”

 

Sportief Capelle. Omdat - naar elkaar toe- bewegen loont. Altijd.