Zoekresultaat

Iedereen kan sporten met Club Extra

Iedereen kan sporten met Club Extra

Sommige kinderen hebben moeite met leren lezen of hebben extra begeleiding nodig tijdens de rekenles, maar er zijn ook kinderen die wat minder makkelijk bewegen dan andere kinderen.

Doordat ze een motorische achterstand hebben, niet gewend zijn om te sporten of door een andere oorzaak wat achter lopen in hun bewegingsontwikkeling. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten tijdens de gymles, bij een sportvereniging of tijdens het spelen op straat. Sportief Capelle vindt dat iedereen, jong en oud, moet kunnen genieten van sport en bewegen.

Speciaal voor kinderen met een motorische achterstand organiseert Sportief Capelle 'Club Extra'.
Dit project bestaat uit extra sport- en beweeglessen. De docent van deze lessen is opgeleid om met de kinderen sportspelletjes te doen waarbij zowel veiligheid als uitdaging kan worden geboden. Er is veel aandacht voor bijvoorbeeld balanceren, springen, zwaaien, mikken, jongleren, gooien en vangen. Waar tijdens de gymles of verenigingstraining vaak tientallen kinderen tegelijk sporten, bestaat de Club Extra groep uit maximaal tien kinderen. Hierdoor is er veel aandacht voor elk individueel kind en zijn of haar motorische achterstand.

Sportief Capelle biedt Club Extra aan voor kinderen in de leeftijdscategorie 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar. Het is zowel voor kinderen die woonachtig zijn binnen als buiten Capelle aan den IJssel.

Wilt u meer informatie over Club Extra en/of wilt u uw zoon of dochter een proefles laten volgen? Neem dan contact op met Sportief Capelle via info@sportiefcapelle.nl of telefonisch via 010-2588787.