Zoekresultaat

Elke week feest

Elke week feest

In de ontmoetingsruimte van wooncomplex Spinoza heerst opperste concentratie. Tien deelnemers aan de les ‘Meer Bewegen Voor Ouderen’ staan achter hun stoel en volgen nauwgezet de aanwijzingen op van Sportief Capelle-begeleider Roeland Offermans. “We gaan met de hakken naar de billen, houd de stoel maar vast. Nu met een gestrekt been. Kom op de tenen en… ontspan”.

De deelnemers volgen in stilte de aanwijzingen. Niet veel later klinkt er luid gelach en is er een gezonde strijd om te winnen tijdens een partijtje zittend-badminton. De combinatie van intensief bewegen met veel gezelligheid is kenmerkend voor de hele les. Roeland legt uit: “Iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. De deelnemers zijn allemaal tussen de 70 en 90 jaar en uiteraard houd ik rekening met de fysieke mogelijkheden die bij sommigen wat afgenomen zijn. Maar iedereen kan meedoen! Ook als mensen met behulp van een rollator lopen of in een rolstoel zitten.

Dat de lessen ‘Meer Bewegen Voor Ouderen’ gezond en vooral ook erg leuk zijn vertellen Floep Westmaas en Riny van Engelen (respectievelijk 87 en 85 jaar). Floep: “Ik kijk er elke week weer naar uit. Als ik een keer niet kan doordat ik bijvoorbeeld op vakantie ben, merk ik de week daarna meteen verschil. Ik ben dan veel stijver. Riny vult aan: “Elke woensdag kom ik met veel plezier naar de lessen van Roeland. Iedereen neemt deel op zijn eigen niveau. Op onze leeftijd hebben we allemaal onze beperkingen maar iedereen doet gewoon wat hij of zij kan. De dinsdagavond zeggen we altijd tegen elkaar; “Leuk, morgen mogen we weer”.

Hoewel elke les verschillend is, verlopen ze wel volgens een vast stramien. Floep vertelt hierover: “We beginnen altijd zittend of staand achter een stoel. We doen dan rek- en strekoefeningen om lekker warm te worden. Na een half uur nemen we even pauze en drinken een glaasje water. De tweede helft van de les verzint Roeland altijd een spel voor ons. Hij neemt hiervoor materialen mee en het wordt dan gezellig fanatiek.”

Sport & beweegcoach Roeland van Sportief Capelle vertelt: “Iedereen weet wel dat voldoende sporten of bewegen gezond is. Hoe jong of oud je ook bent. Oefeningen om de lenigheid, oog-handcoördinatie, evenwicht etc. te oefenen zijn juist ook voor ouderen ontzettend belangrijk. Natuurlijk verlies ik ook het sociale aspect niet uit het oog. We zorgen een beetje voor elkaar en lachen wat af!”

Ondertussen tovert Roeland een grote rode ballon uit zijn binnenzak en blaast hem op. Niet veel later slaan de tien deelnemers met hun badmintonrackets beheerst maar hard tegen de ballon. Er wordt gelachen, gesport én gekletst. Na afloop hijgt iedereen wat na op zijn stoel en begeven de sportievelingen zich naar een andere ruimte om een bak koffie te drinken. Waarom is op deze manier in beweging zijn, zo leuk? “Laat de mensen maar gewoon eens meedoen”, klinkt het bijna in koor. “De lessen zijn heel vrijblijvend, maar als je er eenmaal aan verknocht bent, sla je nooit meer over”.

De ‘Meer Bewegen Voor Ouderen’- lessen vinden elke woensdagochtend plaats. Dankzij het enorme succes in wooncomplex Spinoza zijn er onlangs, in samenwerking met zorgpartner Aafje, twee nieuwe groepen gestart in verzorgingshuizen de Roo en de Rozenburcht. Dit zijn besloten groepen. De lessen in Spinoza zijn toegankelijk voor iedereen en u bent van harte uitgenodigd om eens mee te doen. Lees hierover -en over alle activiteiten voor 55plussers- via: http://www.sportiefcapelle.nl/sportstimulering/55plus-sport.

Meer informatie of aanmelden? Bel of mail naar Sportief Capelle via 010-25 88 787 of info@sportiefcapelle.nl.

Wilt u als zorginstelling of buurthuis ook MBVO- lessen aanbieden? Ook dat is via Sportief Capelle mogelijk. Sportief Capelle brengt samen met u de mensen op uw locatie in beweging! Bewegen loont! Altijd!