Zoekresultaat

Capelse sporters presteren goed op EK Naginata en ONK zwemmen

Capelse sporters presteren goed op EK Naginata en ONK zwemmen

Afgelopen twee weekenden is er door Capelse sporters deelgenomen aan het Europees Kampioenschap Naginata te Stevenage, Groot Briattanië en aan het Open Nederlands Kampioenschap zwemmen. Op beide Kampioenschappen zijn mooie resultaten neergezet. 

Europees Kampioenschap Naginata
In het weekend van 31 oktober was het Europees Kampioenschap Naginata te Stevenage, Groot Briattanië. Leden van Naginata Kai Capelle namen hieraan deel. Er werd gestreden op het onderdeel engi en shiai.

Axel Noorman (op foto rechts) en Faye Noorman (op foto midden) behaalden beide de 3e plaats op het onderdeel engi. Noorman wist ook de 3e plaats te bemachtigen als deel van het mannen team op onderdeel shiai.

Dit zijn veelbelovende resultaten voor het WK waar zij in 2015 in Canada aan deel nemen.

Open Nederlands Kampioenschap zwemmen
Voor Lisette Teunissen, paralympisch zwemster, stond het Open Nederlands Kampioenschap in Tilburg afgelopen weekend centraal.
Op dag 1 plaatste zij zich voor de finale 50 mtr rugslag. Door een valse start werd zij helaas gediskwalificeerd. De 2e dag nam ze revanche op zichzelf en zwom naar een nieuw Wereldrecord op de 100 mtr rugslag.  De concurrentie was de laatste dag te groot om zich te plaatsen voor de finale van de 50 mtr vrije slag.

Met een zilveren medaille voor de 100 mtr rugslag in de pocket gaat Lisette zich nu voorbereiden voor de IPC Wereldkampioenschappen Zwemmen in Glasgow volgend jaar. Tijdens de Swimcup Amsterdam (11-13 dec) kan zij zich hiervoor kwalificeren.