Zoekresultaat

Fithockey bij Hockey Club Capelle

Fithockey bij Hockey Club Capelle

Op donderdag 14 september vindt bij Hockey Club Capelle een demonstratiewedstrijd Fithockey plaats. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan een clinic om zelf te ervaren hoe leuk Fithockey is.

Wat is Fithockey?

Fithockey is een alternatieve hockeyvorm voor het spelen van competitie in een veteranenteam en kan tot hoge leeftijden beoefend worden.

Fithockeyers van 70 of zelfs 80 jaar komt men regelmatig tegen op de velden. Vaak zijn deelnemers ouderen, die in het verleden geen affiniteit hebben gehad met Hockey, maar mannen en vrouwen die het leuk vinden om in teamverband, nog gezellig een sport te beoefenen.

Fithockey richt zich op 50-plussers die graag buiten actief willen zijn. Het maakt daarbij niet uit of je wel of geen hockeyervaring hebt. Fithockey wordt gespeeld op een deel van het kunstgrasveld in teams van minimaal drie spelers.

Bij Fithockey wordt geen hockeystick en harde bal gebruikt, maar een knots en een zachte bal. Hockeyclub Ares is in 2003 gestart met het aanbieden van Fithockey en in 2006 heeft de KNHB dit aanbod landelijk overgenomen.

Interesse om deel te nemen, of om te komen kijken naar een wedstrijd Fithockey?
Stuur een email naar info@hccapelle.nl om uw komst te melden.


U bent van harte welkom!